Tanjug
Krizni štab

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije je upravo završena. Nakon sednice počelo je obraćanje novinarima.

Darija Kisić Tepavčević, član Kriznog štaba rekla je da beležimo nešto veći broj zaraženih u poslednjih nekoliko dana, posebno u Beogradu.

– Broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih lagano raste – rekla je i istakla da se pokazalo da je ispravna odluka bila da ne dođe do ranijeg nastupanja zimskog raspusta.

– Dobro je što za dva dana počinje rapsust koji traje oko tri nedelje, pretpostavljamo da će to značajno da utiče na epidemiološku situaciju.

Rekla je da moramo biti svesni da je virus tu.

– Pre par dana je detektovan i omikron soj za koji se pokazalo da se značajno brže širi.

– Došli smo do zaključka da mere koje su sada na snazi treba da se nastave. Opšte mere daju efekte, tj. nošenje maski i poštovanje fizičke distance.

– Što se tiče kovid propusnica, one su itekako dale efekte, iako imamo dosta limitiran broj inspektora na terenu. Oni vredno i marljivo rade, aplikacija će početi sa radom koja će sa većom verovatnoćom moći da vrši obuhvatniji nadzor. Moći će da se otkriju i plagijati koji su postojali kada su u pitanju kovid propusnice jer su nažalost neki građani imali takve vrste sertifikata.

– Ovde nema ni prve ni druge strane, svi smo na jednoj strani, a virus na drugoj. Jedino sa Razmatrana je epidemiološka situacija. Sagledavajući sve, ovo je zajednički zaključak. U interesu svakog od nas je da sačuvamo zdravlje i okolinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here