Tanjug

Većina putnika iz jednog autobusa koji je u Sloveniju ovih dana došao iz Beograda bila je zaražena koronavirusom, a navodno se radilo o ljudima koji su u Srbiji bili na dočeku Nove godine, objavila je u sredu Slovenska televizija.

U karantin je zbog kontakata s onima koji su se iz Beograda vratili zaraženi stavljeno do sada oko 500 ljudi. Epidemiolozi nastoje da uspostave vezu sa svim drugim rizičnim kontaktima koji će takođe morati u karantin, javila je RTV Slovenija.

Izlet spomenute grupe u Beograd organizovala je agencija Colleguim Mondial Travel, specijalizovana za putovanja mladih. Putnička agencija je rekla da od zvaničnih tela još nisu dobili potvrdu o zarazama među putnicima.

Dodaje da su u Beograd na doček Nove godine vodili oko 600 ljudi, a svi su imali odgovarajuće potvrde za takav put i povratak u zemlju jer su ili preboleli Covid-19 ili su vakcinisani ili imaju negativan nalaz na koronavirus.

U agenciji kažu da su prve informacije o navodnim zarazama dobili preko društvenih mreža i da su svoje korisnike, koji su bili u Beogradu, pozvali da se preventivno testiraju.

1 COMMENT

  1. Sasvim korektno. Zasto nisu mogli provesti praznike u Sloveniji. Bilo bi i jeftinije i jednostavnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here