EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nemački teniser Aleksandar Zverev izdvojio je trojicu igrača koji su ove godine bili dominantni na ATP turu.

Reč je o Novaku Đokoviću, Danilu Medvedevu i Zverevu, pošto su Rodžer Federer i Rafael Nadal propustili veći deo sezone zbog povreda, a ostali nisu bili jednako konkurentni.

Ne treba zaboraviti da su Stefanos Cicipas i Mateo Beretini igrali finala grend slemova, ali su „kajmak pokupila“ spomenuta trojica.

Đoković je uzeo tri grend slema, Medvedev jedan, uz trofej Dejvis kupa, a Saša Zverev je između ostalih pehara, podigao onaj sa Olimpijskih igara.

– U poslednjih šest meseci dominirali smo Novak, Danil i ja. Verujem da ćemo taj trend nastaviti tokom naredne sezone. Stekao sam mnogo samopouzdanja onim što sam postigao ove sezone, a najveći napredak napravio sam mentalno – rekao je Zverev.

Upravo su mu pobede nad Novakom značile na mentalnom planu. Da nije uspeo da preokrene protiv Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara, pitanje je da li bi do kraja sezone uzeo Završni masters.

– Osećam se mnogo opuštenije na terenu i spreman sam da pokažem svima za šta sam sposoban. Slavlje nad Đokovićem u Tokiju i Torinu učinilo me je nepobedivim – objasnio je Zverev.

– Ostvario sam ciljeve kada su stvari izgledale loše. Ako na kraju dana ne verujem u sebe, ko će? Postoje dve stvari koje još nisam postigao: osvojio grend slem i postao broj jedan u svetu. Nadam se da ću ka tome krenuti u Australiji – naglasio je nemački igrač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here