Zbog poslovnih obaveza Berluskoni ne mora pred sud

0

Bi on, ali je zauzet državničkim obavezama: Silvio Berluskoni  

 

Novi zakon omogućiće Berluskoniju da izbegne sudsko saslušanje tvrdnjama da ima "legitimne smetnje" zbog kojih ne može da se pojavi u sudnici – na primer sastanak vlade ili neki drugi zvanični razlog. On je u prošlosti izjavljivao da je ceremonija presecanja vrpce prilikom otvaranja novog puta dovoljan razlog da ne prisustvuje suđenju.

Bilo je raznih dešavanja u italijanskom Senatu ili Gornjem domu parlamenta dok je usvajan zakon, koji će milijarderu i italijanskom premijeru pomoći da odlaže proces i do 18 meseci.

 

Poslanici iz redova opozicije su uzvikivali "sramota, sramota" dok su drugi u rukama držali kopije italijanskog Ustava optužujući Berluskonija da je "zgazio" princip prema kojem su svi građani isti pred zakonom.

 

Zakon, koji takođe važi i za ministre iz vlade, omogućiće Berluskoniju da odugovlači sa sudskim procesom dok oba slučaja zastare prema italijanskom zakonu o ograničenju trajanja slučajeva pred sudom.

 

Zakon je prošlog meseca usvojen u Donjem domu italijanskog parlamenta i najverovatnije će ga potpisati predsednik Đorđo Napolitano uprkos tome što je lider opozicije Antonio di Petro apelovao na šefa države da "otvori oči i blokira razarača legalnosti."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here