Zbratimili se “Tesla” i “Dule”

0

 

Bogatim folklornim koncertom kao i solo nastupima frulaša Zorana Jevtića i harmonikaša Ilije Prelića i Nenada Velisavljevića, brojna publika bila je više nego oduševljena, a ništa manje ni gosti toplom dobrodošlicom i aplauzima. Tako su članovi kluba "Nikola Tesla" ponudili našem narodu u pokrajini Baden-Virtemberg kulturno-umetnički program, kojeg u poslednje vreme sve manje ima na Švarcvaldu.

 

"Vesti" pokrovitelj

Manifestaciji su prisustvovali brojni zemljaci iz raznih gradova na Švarcvaldu, predstavnici grada Tutlingena sa kojima naše udruženje ima odličnu saradnju, i predstavnici Generalnog konzulata Republike Srpske u Štutgartu. Medijski pokrovitelj manifestacije je bio dnevni list "Vesti", najtiražniji srpski list u dijaspori.

Goste je pozdravio predsednik kluba domaćina Goran Milošević, zahvalivši toplo svima na dolasku, a nije zaboravio da pomene ni brojne humanitarne akcija koje je društvo imalo ove godine, prvenstveno za žrtve poplava u Srbiji i Republici Srpskoj.

U ime uprave društva, a u dogovoru s upravom i članovima KUD-a "Dule Milosavljević Žele", on je saopštio da su se ova dva društva pobratimila i da će gosti iz Srbije od sada češće biti kod prijatelja u Tutlingenu. Milošević je pored brojnih poklona za goste iz Srbije, direktoru društva iz Čačka Vojinu Jakovljeviću poklonio i srpsku zastavu sa natpisima oba kluba.

Učenici Dopunske škole na srpskom jeziku učiteljice Ivane Usorac predstavili su se pesmicama i recitacijama, dok su svoj program započeli srpskom himnom. A potom je zvezda večeri Nataša Đorđević sa Sašom Đurićem Đukom zabavljala publiku koja se veselila do ranih jutarnjih sati. Za to vreme neumorni članovi društva "Nikola Tesla" nastojali su da ispune sve želje svojih gostiju, ali su našli malo vremena i da se opuste uz muziku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here