zdravlje

0

Kofein otežava menopauzu

Kofein može da pogorša talase vrućine, simptom prisutan kod dve trećine žena u menopauzi, pokazuje istraživanje američkih naučnika sa klinike Mejo.
Ranija istraživanja su ukazala na prisustvo težih simptoma menopauze kod žena koje puše, jedu začinjenu hranu i piju alkohol. Višak kilograma je takođe povezivan s pogoršanjem tegoba u klimaksu.

"Konjuktivitis ili ‘crveno oko’ je upala providne i glatke sluznice koja prekriva unutrašnju površinu očnog kapka. Upala se pojavljuje u mnogim oblicima – od blagog crvenila, povećanog suzenja, akutne gnojne upale, pa sve do dugoročnih problema povezanih s poremećajem lučenja suza. Simptomi su peckanje, svrab i otečeni kapci"

Test krvi otkriva samoubice

Američki naučnici s Univerziteta "Džons Hopkins" tvrde da je uz pomoć analize uzorka krvi moguće predvideti rizik za samoubistvo. Mutacije gena po imenu SKA2 utiču na reakciju mozga i hormone stresa i tako mogu da podstaknu suicidalne misli, objašnjavaju istraživači. Novi rezultati temelje se na podacima prikupljenim od 325 pacijenata.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here