Atinski klub je ponedeljak posvetio oproštaju od Amerikanca, budućeg centra crveno-belih.

Pala sata nakon što je nedelja prešla u ponedeljak, KK Crvena zvezda mts je prošle noći ozvaničila važnu vest – dolazak poznatog centra Džejmsa Gista (32).

Iskusni Amerikanac, evroligaški veteran, potpisao je ugovor na dve sezone sa klubom sa Malog Kalemegdana i tako definitivno završio svoju sedmogodišnju epizodu u Panatinaikosu.

Nakon pet osvojenih titula u dresu atinskog velikana, Gist se vratio u Beograd, gde je u Partizanu 2010. godine debitovao u Evroligi. Sada je pred njim deseta sezona u najjačem takmičenju, tokom koje će posle dugo, dugo vremena biti protivnik Panatinaikosu.

Na dan rastanka, PAO je posvetio veliku pažnju Gistovom odlasku, u skladu sa tragom koji je ostavio u klubu.

– Teško je reći zbogom. I to ne samo sjajnom sportisti i osobi, već i dragom prijatelju kluba. Džejmse, hvala ti na svemu. Uvek ćeš biti jedan od nas! – poruka je Panate.

Zvanični nalog kluba je na društvenim mrežama podsetio navijače na njegove atraktivne poteze, postavivši im pitanje da odaberu najbolji.

Tokom večeri, Panata je u dva dela objavila i kolaže najboljih fotografija Gista u akciji, tokom slavlja, podizanja pehara… Na jednoj slici je neposredno iza njega i Stratos Perperoglu, tada igrač Olimpijakosa, a sada njegov saigrač u Zvezdi.

Sve navedeno govori koliko je Gist uradio za taj klub od sezone 2012/13, kada je iz Španije došao u Olimpijsku dvoranu, poznatiju kao “OAKA”.

Za nekoliko nedelja, on će početi novu epizodu, u crveno-belom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here