Na Istoku se veruje da šolja čaja na dan osigurava lepotu i blagostanje. Danas sve više dama širom planete se vodi ovom parolom. Ne – one ne samo da ispijaju aromatične biljne napitke, već ih koriste u službi nege.

Žene koje imaju osteljivu kožu često imaju problema pri kupovini kozmetičkih preparata. Kada ih muka natera postaju sami svoj kozmetičar i počinju da mućkaju eliksire za ulepšavanje u domaćoj radinosti. Naširoko je poznato da kada se napravi čaj, kesica ne treba da se baci.

Ona može da posluži kao savršena maska za naduvene kapke. Ne samo da ova obloga uklanja tamne kolutove ispod očiju, već idealno zabašuruje tragove neprospavane noći. Modne blogerke su na internetu otkrile recept za negu usana. Piling prave tako što skuvaju čaj od nevena i pomešaju nekoliko kašičica ovog napitka sa medom.

Ovu smesu namažu na usne i onda ih istrljaju solju. Zeleni čaj može da bude zamena za termalnu vodu za lice. Zna se da žene vole da se tokom dana naprskaju ovom vodom u spreju i tako hidriraju kožu i rashlade se. Dame koje ne žele da troše novac na ovakvu kozmetiku mogu da skuvaju šolju zelenog čaja.

Rashlade ga i sipaju u bočicu sa prskalicom. U toku dana mogu da se naprskaju ovim eliksirom i ne samo da će nahraniti kožu, već će ona delovati negovano i sjajno. Pripadnice nežnijeg pola koje vole da imaju bronzani ten, a ne žele da se izlažu suncu ili da idu u solarijum, mogu da naprave kupku od crnog čaja ili da malo ovog napitka nanesu na sunđer i njime se istrljaju nakon kupanja.

Ispiranje kose

Tradicionalni recept za ulepšavanje koje dame rado praktikuju kaže da se skuva čaj od oraha i njime nakon pranja ispere kosa. Ovaj eliksir će kosi dati crvenkasti odsjaj. Dame koje žele da promene boju vlasi, a ne žele da se farbaju uvek mogu da isprobaju ovaj trik.

Trik za pedikir

Hladna kupka od zelenog čaja za stopala će osigurati da se noge ne znoje i da nemaju neprijatan miris. Žene koje nemaju vremena da idu kod pedikira, a muče muku sa stopalima koja neprijatno mirišu, navode da im ovaj trik spasava život.