EPA-EFE
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da međunarodni eksperti pripremaju prilično teške odluke za državu i vojsku.

– Međunarodni stručnjaci pripremaju prilično teške odluke za Ukrajinu, za naše ratnike. Sada dajemo sve od sebe, radimo to ne javno – da bi rezultati naših vojnika, koje će svi videti, postali najbolji – rekao je predsednik Ukrajine.

On je u video obraćanju podsetio da je održan važan međunarodni sastanak sa premijerom Katara šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijem, prenosi Ukrinform.

– Ono što je najvažnije, Katar će biti uz nas u implementaciji Formule mira, pridružuje se zajedničkim globalnim naporima. Dogovorili smo saradnju za povratak ukrajinske dece deportovane u Rusiju. Razgovarali smo o situaciji oko Crnomorske inicijative za žito – veoma je važno da na svetskom tržištu hrane nema nestašice i kriza koje izaziva Rusija – rekao je Zelenski i naveo da je to pitanje globalne stabilnosti.

On je još jednom čestitao Dan državnosti Ukrajine i zahvalio se svima koji pomažu jačanju te zemlje.

Kako je ranije javila ukrajinska agencija TSN, Zelenski je povodom praznika državnosti poručio da istorija ukrajinske državnosti pokazuje da je potrebno pobediti.

– Ne stati, već pobediti, ne pregovarati, već pobediti. Ne oslanjati se na hirove sudbine, već pobediti i izgraditi tako jaku državu da bi njen potencijal i sposobnost da se odbrani, uverenje našeg naroda u sebe, oružje u rukama Ukrajinaca, i jedinstvo svih zajedno u zemlji garantovali očuvanje ukrajinske državnosti i sprečili svaku agresiju na naš narod – poručio je Zelenski.

On je dodao da ne veruje da Rusija neće uzvratiti agresijom ni “nakon proterivanja okupatora iz Ukrajine”.

Zelenski je rekao da pobeda Ukrajine u ratu treba da bude na način da bilo kakvi pokušaji okupatora da se vrati ne idu dalje od takvih planova.

1 COMMENT

  1. Brat n’a brata ne ide…ni po kojoj ceni i privilegije.

    Ni kod nas srba nikad se nije srbin prodao nego nesrbin tako i u ukrajni prodati ukrajinci nemaju ukrajinske krvi ni za petu.

    Slava Srbska
    A pobeda ukrajinsko-ruska

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here