Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ocenio je danas da su mogućnosti njenih kopnenih snaga, sa nedovoljno municije i ljudstva “ograničene” i da će tako ostati dokle god Rusija, koja je okupirala delove njene teritorije, ima prednost u vazduhu.

– Očigledno je, nažalost, da su sada, dok Rusija ima prednost u vazduhu i može da se osloni na teror svojih dronova i raketa, naše mogućnosti na kopnu ograničene – glasi njegova poruka zemljama NATO.

Kako isporuke oružja Kijevu kasne zbog prepreka u američkom Kongresu, Ukrajina je istanjila svoje zalihe municije i projektila za protivvazdušnu odbranu.

U međuvremenu, Rusija je povećala proizvodnju oružja i više meseci ima inicijativu u Ukrajini, na istočnom frontu.

Za to vreme, dugo odlagani paket pomoći stigao je na dnevni red Predstavničkog doma Kongresa SAD uprkos protivljenju krajnje desnog krila Republikanske stranke koja u njemu ima tanku većinu.

 

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Maki. NE u EI. Vec 20 godina nas lazu. Ostale istocne Eu clanice su preko primljene a nana traze da ispunimo sve kriterijume i uslovljavljaju. Zato NE u EU. A dotad ce se i raspasti to smece

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here