Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Severnoatlantska alijansa mora da obara ruske vojne avione i rakete iznad teritorije Ukrajine, izjavio je ukrajinski lider Vladimir Zelenski.

– Obarajte to što leti na nebu iznad Ukrajine i dajte nam oružje da ga upotrebimo protiv ruskih snaga na granicama – rekao je on u intervjuu za „Njujork tajms“.

Prema mišljenju Zelenskog, ako snage NATO-a napadnu ruske avione ili rakete iznad Ukrajine sa teritorija svojih zemalja, to neće uvući Alijansu u vojnu konfrontaciju sa Rusijom.

Podsetimo, grupa američkih kongresmena na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom, uputila je apel ministru odbrane Lojdu Ostinu da dozvoli Ukrajini upotrebu američkog oružja za napad na rusku teritoriju.

List „Frankfurter algemajne cajtung“ objavio je 12. maja da je nekoliko nemačkih parlamentaraca podržalo ideju korišćenja zapadnih protivvazdušnih sistema iz zemalja NATO-a za suprotstavljanje ruskim projektilima iznad Ukrajine.

4 COMMENTS

  1. SAMO SANJAJ I DALJE😀 ZAR TVOJA POLITIKA OD ONOG BAJNOG HEROJA??? KOJI JE TREBAO SAMO DA SE DRŽI MINSKOG SPORAZUMA!!! SPADE NA KUKANJE???

  2. “Zelenski: NATO da počne da obara rusku avijaciju iznad Ukrajine..“
    ‘Oće, samo što nisu počeli…

  3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here