EPA-EFE/STEPAN FRANKO
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je danas zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Rusiju da anektira još ukrajinske teritorije.

Zelenski je u intervjuu za Vašington post ocenio da su najvažnije sankcije zatvaranje granica jer “Rusi oduzimaju tuđu zemlju”.

Dodao je da “Rusi treba da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju”.

On smatra da ta mera treba da važi i za ruske državljane koji su napustili zemlju.

Po njegovom mišljenju, odgovornost za napad na Ukrajinu snosi “celokupno stanovništvo Rusije”.

Moskva je najavila da će u delovima u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti na istoku i jugu Ukrajine 11. septembra biti održan referendum o priključenju Rusiji, uporedo sa regionalnim izborima koji su već zakazani.

Zelenski je u nedelju upozorio da, ako Moskva nastavi sprovođenje referendumima o priključivanju Rusiji na teritorijama pod svojom kontrolom, pregovori sa Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima neće biti mogući.

5 COMMENTS

  1. Ovaj potpuno izgubio razum on ne shvata sta ga jos ceka kao drugo jos nesvaca da je samo marioneta Amerike ostace on bez cele Ukraine. Sto se tice Rusa svet je zavisan od rusije .

  2. Ovaj se uziveo U ulogu svetskog lidera, bez njega nema sveta, gospidar sveta, sluge su politicari zapada, ocigledno je da Sam U pravu, sve izvrsavaju Sto glumac komedijas trazi, Mora da ima Jake Babe Koje prave vrazbine, cim sprovodi njegove bolesne ideje

  3. Ja bih na njegovom mestu pazio sta pricam, posto je tako gledano sva odgovornost Zelenskog – ujedno i odgovornost svih ukrainaca, e a onda ce ga opet njegovi ukrajinci lincovati sto im je unistio drzavu zbog prejake zelje pristupanju u nato.

  4. Тражи и забрану за дизниленд….
    Овај откачио тотално

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here