EPA/Mykola Tys
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u intervjuu novinarima iz Centralne Azije rekao da se protivi ugnjetavanju medija, ali da istovremeno podržava blokiranje ruskih TV kanala.

Zelenski, koji je nastupao u emisijama na ruskom jeziku, pristao je da koristi ruski za komunikaciju sa srednjoazijskim novinarima, prema njegovim rečima, samo zato što novinari “nisu iz Rusije”.

– Zatvaranje medija nije baš u redu. Ali zatvorite propagandne kanale što je više moguće – rekao je Zelenski odgovarajući na pitanje o emitovanju ruskih medija u zemljama centralne Azije. Snimak intervjua objavljen je na Jutjub kanalu “Orda njuz”.

Upitan o sumnjama u njegov legitimitet s obzirom na prestanak njegovih ovlašćenja 20. maja, Zelenski je rekao da mu to “ne smeta mnogo”.

Vladimiru Zelenskom je mandat istekao 20. maja. Predsednički izbori u Ukrajini 2024. godine otkazani su zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije, piše RIA.

3 COMMENTS

 1. ВРЛО ЗАНИМВЉА ЗАПАДНА ИДЕОЛОГИЈА
  ФУНДАМЕНТАЛНА ПРОТИВ РУСА
  МЕДИЈИ МОРАЈУ ИМАТИ СЛОБОДУ
  АЛИ “РУСКИ МЕДИЈИ НЕ МОГУ ИМАТИ СЛОБОДУ”
  ТО ИМ ТАКО НАРЕДИО ВЕЛИКИ БРАТ
  ПА ТО ЈЕСТЕ ПРОБЛЕМ
  ЉУБАВ ПРЕМА НАТО И ПРЕМА ДОЛАРИМА ВОДИ УКРАЈИНУ У НЕСТАНАК .

 2. Ma kakva ljubav Ukraine.To je “ljubav”nekolicine tiranina koji se bogate na racun zivota sirotih ukrainac koji ginu kao pilici na klanicu.Jos pri tome treba dodati da vodja nema ukrainske korene.jadni ukrainci

 3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here