Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zahvalio se danas britanskom premijeru Rišiju Sunaku na najvećem vojnom paketu podrške Ukrajini do sada.

– Raketa ‘storm šedou’ i ostali projektili, stotine oklopnih vozila i vojnih plovila – sve to je potrebno na bojnom polju – naveo je Zelenski na platformi X (Tviter) nakon telefonskog razgovora sa Sunakom.

Velika Britanija planira da Kijevu isporuči vitalnu opremu, uključujući 400 vozila, 1.600 komada oružja i četiri miliona komada municije, kao i dodatnih 580 miliona evra vojnog finansiranja, čime će ukupan iznos ove finansijske godine biti 3,4 milijarde evra.

Britanija je dosad obezbedila skoro više od 12 milijardi evra podrške Ukrajini od februara 2022. godine, od čega je blizu osam milijardi evra za vojnu pomoć, a ostatak za humanitarnu i ekonomsku podršku.

2 COMMENTS

  1. Za Ukrajinu je sreca sto kazu da je sve to pomoc znaci nece barem biti duzna. Zelenski je docekan u Americi sa velikom radosti siroki osmehci i aplauzi radost Amerikanaca isto se desilo u Britaniji radost aplauzi, na Zelenskom smo vidjeli na licu tugu i zal sigurno se pitao otkud im volika radost zasto me vole toliko zasto se smiju aplaudiraju kod mene se gine ne igra se neka utakmica pa da se vesele. A eto i sad se pokazalo da su mu Ameri i Britanci pravi prijatelji salju mu ljudi oruzje da ratuje svaka cast za ovo prijateljstvo vazno je da rusi ginu

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here