Screenshot/YouTube
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da su uslovi koje je ruski predsednik Vladimir Putin postavio za prekid rata, “ultimatum” u koji se ne može verovati.

– Verujem da Putin neće zaustaviti svoju vojnu ofanzivu čak i ako bi njegovi zahtevi za prekid vatre bili ispunjeni. Ovo su ultimativne poruke koje se ne razlikuju od poruke iz prošlosti. To je isto što je nekada radio Hitler. Zato ne treba da verujemo ovim porukama – rekao je Zelenski za italijanski informativni kanal SkiTG24 na marginama samita G7, koji se održava u italijanskom letovalištu Borgo Enjacija, prenosi Rojters.

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova takođe se oglasilo i nazvalo Putinove uslove “apsurdnim” i naglasilo da ruski predsednik pokušava da obmane svetske sile i potkopa istinske mirovne napore.

“Apsurdno je za Putina, koji je planirao, pripremio i izvršio, zajedno sa svojim saučesnicima, najveći oružani agresiju na Evropu od Drugog svetskog rata, da se predstavi kao mirotvorac”, saopštilo je ministarstvo.

U odvojenim komentarima, pomoćnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je za Rojters da “ne postoji mogućnost da se pronađe kompromis” između Putinove izjave i ukrajinskih uslova za okončanje rata.

– On nudi Ukrajini da prizna poraz. On nudi Ukrajini da legalno ustupi svoje teritorije Rusiji. On nudi Ukrajini da potpiše svoj geopolitički suverenitet – rekao je Podoljak putem platforme Zum.

Podoljak je rekao da Ukrajina želi mir, ali samo ako Rusija bude “pravedno kažnjena za rat i ako se potvrdi suverenitet Ukrajine”.

Putin je ranije danas izjavio da Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa cele teritorije novih regiona Rusije i da se odrekne namere da uđe u NATO da bi počeli mirovni pregovori.

On je naveo da bi ukrajinske trupe morale da se povuče sa teritorija Luganske Narodne Republike, Donjecke Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti.

6 COMMENTS

 1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  • A ko tebe Ivane pita hoces li ili neces u EU.Kao prvo to se ne pita ni Vucic ni Dodik kada Eu donese odluku da idemo svi skidamo gace i idemo,a prvo Dodik i Vucic,a onda i mi moramo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here