EPA-EFE/Sergey Dolzhenko
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski poručio je da se Ukrajina sprema za dalje neprijateljske aktivnosti na frontu i jasno razume koje zadatke ruski predsednik Vladimir Putin postavlja svojoj vojsci i u koje svrhe.

– Mi ćemo mu sigurno odgovoriti. Dobio sam i izveštaje od vrhovnog komandanta, načelnika Generalštaba i ministra odbrane o trenutnoj situaciji na frontu. Fokus je na svim pravcima, posebno ka Pokrovsku i Kurahovu u Donjeckoj oblasti, kao i u Kupjansku i drugim pravcima u Harkovskoj oblasti – rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da Ukrajina priprema diplomatske odgovore na pokušaje Rusije da potkopa Samit mira, koji počinje za dve nedelje.

– Rusija više nije u poziciji da poremeti samit, iako se veoma trudi da to učini. Vrši pritisak na lidere, otvoreno preti raznim državama destabilizacijom. I to je jedna od posledica toga što svet daje terorističkoj državi previše vremena – zaključio je Zelenski, napominjući da se skoro stotinu država i međunarodnih organizacija pridružilo Ukrajini “u ovom globalnom naporu”.

2 COMMENTS

  1. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here