Tanjug
Toma Fila

Advokat Toma Fila izjavio je danas da premijer prištinskih insitucija Aljbin Kurti ne želi rat između Albanaca i Srba, već između NATO-a i Srbije.

Kaže i da je dogovor postignut u Ohridu sporan jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije rekao da se složio sa tim da Kosovo uđe u UN, i dodaje i da je Srbija tražila da prvo bude formirana ZSO pa da se onda dalje razgovara.

– Ni na jednom sporazumu koji smo potpisali i u vreme Miloševića i nadalje, nikada oni nisu igrali poštenu igru, uvek su gledali da nas izrade. Tako je i za ZSO, iako je dogovoreno 2013. godine i 2015. godine tačno kako to treba da izgleda – naglasio je on.

Fila ističe da Kurti želi rat između NATO-a i Srbije, i da je zato neophodno da se predsednik Vučić i Srbija naoružaju strpljenjem i ne nasedaju na provokacije jer je, kako kaže, bolje 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati.

Dodaje da je Srbija počela da diže glavu, razvila je privredu, proizvodnju, izvoz iz fabrika je 70-80 odsto u evropsku zajednicu i onog momenta kada bi se zaratilo, to bi prestalo i opet bi se Srbija vratila 50 godina unazad.

Pitanje je koliko se poštuje međunarodno pravo jer, kako objašnjava, međunarodno krivično pravo je suprotstavljeno pravo jačeg i u ovom momentu se primenjuje pravo jačeg, i dokle god to tako bude, Srbi i država Srbija neće imati mira nigde, ne samo na Kosovu.

6 COMMENTS

  1. Господине Фила
    Хвала за вашу дијагнозу која је болна али истинита.
    Не разумијем зашто Влада Србије не захтјева седницу УН
    Због злостављања Срба на КиМ
    R1244UN
    Је врло јасна

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Srbiju samo spasava da Vucic pozove u pomoc Putina i Rusku Vojsku da dodju i da nasom Vojskom da preko noci upadnu na Kosovo i proteraju okupira i sve siptare kao sto smo turce proterali.
    Ali na zalos opet su 500 turskih vojnika dosli na Kosovo a mi imamo po clanu 1224 pravo i Vojsku i policinu da vratimo na Kosovo i kao okupirana zemlja . Ali nazalost Vucic se plasi necega to mu se i na licu vidi
    Rusi su rekli Nas Niko ne zove
    mi bi dosli krajne sramota i neodgovorno za jednim presednikom i vojnim vrhom koja ima zemlja Srbija.👍.

  3. Kad bi ih sve oterao, ne bi ni 2 miliona Srba ostalo.Otislo bi 8 miliona normalnih a ostale bi izdajice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here