Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 plasirala se u polufinale Olipijskih igara, nakon što je danas u utakmici šestog kola grupne faze savladala Letoniju 22:16.

Posle meča, srpski basketaši su bili zadovoljni pobedom.

– Najvažnije je da smo u polufinalu, plan ostvarujemo, a želja nam je da pobedimo sve utakmice do kraja – poručili su srpski basketaši Dusan Domović Bulut i Dejan Majstorović.

Srbija je, nakon današnjih pobeda protiv Japana i Letonije, obezbedila plasman u polufinale Olimpijskih igara, izvesno kao prvoplasirana jer je jedina neporažena ekipa na turniru sa skorom 6-0.

– Ova ekipa je tek dva meseca zajedno, polako se uigravamo, pre toga smo bili rivali, sad smo zajedno. Idemo da pobedimo sve do kraja – rekao je Bulut novinarima u Tokiju.

Majstorović je takođe istakao da je cilj da se dobiju sva tri meča do kraja.

– Loše sam krenuo ovaj meč protiv Letonije, ali posle smo zaigrali dobru odbranu i otvorilo se. Sa njima je uvek teško, nema opuštanja ni kad je 20:10. Plan je bio da odemo direktno u polufinale, znači utakmica manje, ali želja je da dobijemo sve do kraja – istakao je Majstorović.

Srpski basketaši u poslednjem kolu grupne faze igraju sutra protiv Rusije (11 sati), a polufinale i finale su na programu u sredu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime