Željko Mitrović

B. Đokić - Vesti
0
M. Karović

Ovo nije prvi put da se ispred Pinka dešava ovakva “drama”. Obradović je sa saradnicima već bio jednom ispred zgrade ove televizije na Dedinju, kada ih je navodno Mitrović gađao bananama. Željko Mitrović je osoba koja decenijama šokira javnost Srbije. Neki ga hvale, neki ga kude. Šampion je rijalitija i južnoameričko-turskih serija, za koje mnogi kažu da “zaglupljuju Srbiju”.

On se uglavnom brani da se bavi biznisom i daje ljudima ono što žele da gledaju. Rođen je u Beogradu 31. maja 1967, srpski je muzičar, suvlasnik, osnivač i direktor Pink televizije i diskografske kuće Siti rekords. Posle završene srednje škole studirao je Pravni fakultet u Beogradu, ali ga nije završio.

Od rane mladosti bavio se muzikom, svirao je u Rokerima s Moravu i bas gitaru u grupi Oktobar 1864. Otvorio je 1988. studio za snimanje Pink, gde je u poslovima s narodnjacima odlično zaradio. Onda je otvorio radio stanicu Pink, a zatim i televiziju. Osnovao je 1997. diskografsku kuću Siti rekords, a potom kupio Radio Pingvin.

Za sedište TV Pink koju je tokom devedesetih osnovao, napravio je velelepno zdanje od 3.500 kvadratnih metara na beogradskom Dedinju. U to vreme ušao je i u politiku, preko kuma Aleksandra Vulina, tada funkcionera JUL-a Mire Marković, a sadašnjeg ministra odbrane. Na listi SPS-JUL bio je na listi za narodnog poslanika, taman u vreme kada je pala vlast Slobodana Miloševića. Po dolasku demokratske vlasti 5. oktobra 2000, brzo se “prešaltao”.

Jedan od vođa DOS Nenad Čanak ubrzo se pojavio na Pinku pevajući pesmu Frenka Sinatre “Maj vej”, a već 27. oktobra je prodao deo Pinka austrijskoj kompaniji Mitsui jer mu je “bio potreban svež kapital”. Upućeni su rekli da je prodajom stranoj firmi, hteo da spreči da nove vlasti ne uzmu ili ugase Pink.

Nastavio je da radi nesmetano. Početkom 2011. godine afera sa Mitrovićem punila je stupce novina i televizijske programe. U teškom zdravstvenom stanju prebačen je na lečenje u Nemačku, a nakon povratka izjavio je da je trovan. Kako prenose mediji, u policiji je izneo sumnje u više osoba, među ostalima sestru njegove supruge Lolu i njenog muža Zlatka Krmpotića. Niko nikada nije odgovarao.

Slučaj njegovog sina Aleksandra Mitrovića, koji je 18. jula 2013. godine na pešačkom prelazu džipom ubio Andreu Bojanić (17) još uznemirava srpsku javnost. Mnogi se pitaju da li je Željko svojim političkim vezama uspeo da umanji odgovornost sina jer ovaj slučaj ni posle gotovo šest godina nije okončan.

Još jedna afera šokirala je javnost kada je januara 2015. nađeno telo Ivane Bakić Bodrožić (31) u sobi hotela Hajat. Ona je bila Mitrovićeva bliska i višegodišnja prijateljica, koji je bio na svadbi u ovom hotelu, dok je nesrećna devojka bila u sobi 326 gde se predozirala. Mitrović se dva puta ženio, prvo pevačicom Sonjom Mitrović Hani, a potom voditeljkom Milicom Mitrović, sa kojima ima četvoro dece.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here