Zemlja nevidljiva vanzemaljcima

0

On ističe da postepenim gašenjem analognog TV, radio i radarskog signala naša planeta postaje elektronski nevidljiva iz svemira. Starim načinom odašiljanja, signali su dopirali milionima kilometara daleko u svemir, čak do pojedinih udaljenih zvezda. Digitalni sistem transmisije je, međutim, daleko slabiji i vanzemaljci ga teže mogu detektovati.

 

Naučnici stalno motre u svemirska prostranstva ne bi li opazili bilo kakav znak ili signal sa neke druge planete, očekujući da i vanzemaljci to isto čine.

Dr Drejk, koji je pre 50 godina osnovao organizaciju za Istraživanje vanzemaljske inteligencije (SETI), navodi da će usled ukidanja analognog signala to uskoro postati gotovo nemoguće.

 

"Danas, jačina radijacije prema svemiru je od svega dva vata, koliko i radijacija običnog mobilnog telefona. Ako se ovaj trend nastavi naš svet će uskoro postati nemoguće detektovati iz svemira", istakao je dr Drejk.

 

On je ubeđen u postojanje vanzemaljskog života za koji veruje da je daleko napredniji od života na Zemlji. Na konferenciji u Kraljevskom društvu u Londonu, Drejk je rekao da će čoveku biti potrebno da istražuje još mnogo zvezda i frekvencija da bi stupio u kontakt sa bićima iz svemira.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here