Nadal predao Mareju, Čilić izbacio Rodika

0

Marej je prvi set dobio sa ubedljivih 6:3, ali je u drugom Španac zaigrao bolje i uspeo da dođe do taj-brejka, koji je ipak dobio Škot (7:2).

 

Treći i odlučujući set u ovom slučaju krenuo je odlično po Mareja koji je poveo sa 3:0, ali je Nadal zbog bolova i slabog kretanja na terenu rekao sudiji da ne može da nastavi meč. Posle zatraženog medicinskog tajm-auta, odlučio je Nadal da ne rizikuje ozbiljniju povredu kolena i preda meč.

 

"Pri kraju drugog seta sam osetio bol sličan onom koji me je prošle godine odvojio od terena na duže. Video sam da nisam u stanju da izguram do kraja i pritom pobedim. Kada imam priliku da igram kako treba, nikada se ne povlačim. Izvinio sam se Endiju zbog predaje. Prošle godine sam prešao granicu i pauzirao dugo, sada nisam hteo da napravim istu grešku", rekao je Nadal.

 

Ovo je treća pobeda Mareja nad Nadalom u 10. međusobnom duelu. Marej je tako postao prvi Britanac koji se posle 32 godine plasirao u polufinale Melburna.

 

Endi Marej će u polufinalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića.

 

Hrvatski teniser Marin Čilić je polufinalista Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu posle pobede u pet setova nad Amerikancem Endijem Rodikom rezultatom 7:6(4), 6:3, 3:6, 2:6, 6:3.

Četrnaesti nosilac u Melburnu odlično je započeo duel, dobio prva dva seta, ali se Rodik vratio u meč i uspeo da izjednači rezultat. Ipak, hrvatski teniser je uspeo da sačuva koncentraciju i snagu i da trijumfuje u petom setu posle ukupno tri sata i 50 minuta borbe. 

 

U preostala dva četvrtfinalna susreta sutra se sastaju srpski teniser Novak Đoković i Francuz Žo Vilfred Conga, odnosno Švajcarac Rodžer Federer i Rus Nikolaj Davidenko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here