Vesti

Nova godina je dočekana širom sveta uz pesmu, igru, dobro raspoloženje, hranu, piće, vatromet, čestitke i želje da 2023. bude berićetna i donese zdravlje, sreću, prosperitet…Vredni članovi uprave Srpskog centra u sidnejskom predgrađu Bonirig, kao i radno osoblje, pripremili su za više stotina gostiju, kako mi volimo da kažemo – u najluđoj noći, veselje koje će se dugo pamtiti.

Pevači i muzičari ulepšali slavlje

Od ulaza u salu gde su gosti dočekani šampanjcem, pa do ”fajronta”, atmosfera je bila zaista na nivou kako i dolikuje novogodišnjem slavlju.

Prvoklasni štimung priredili su članovi orkestra Dragana Vujadinovića i solisti Zore, Toni, Stojan, Bina i Marcus koji su veselili goste do sitnih jutarnjih sati.

Oni su svojim nastupom po ko zna koji put dokazali da su majstori muzičkog zanata.

Tačno u ponoć zabeležena je predivna slika kada je usledilo masovno grljenje, ljubljenje, čestitanje, ispijanje punih čaša, ispucavanje tradicionalnih novogodišnjih konfeta, kolo, valcer.

Familija Čolić na svečanom dočeku

U uzavreloj i svečanoj atmosferi nismo propustili priliku, a da ne pitamo goste šta to imaju da poruče porodici, prijateljima i poznanicima.

Familija Prodanić

– Na razmaku stare i nove godine treba da pogledamo unazad i opraštamo, unapred sa nadom u bolju budućnost. Na dole sa razumevanjem i u visine sa zahvalnošću. Neka nada svima otvori vrata ka novom berićetnom letu i ispunjenje svih želja. Srpski centar je dom koji će sve goste i dobronamerne ljude dočekati domaćinski i raširenih ruku – izjavio je za “Vesti” veteran ove srpske kuće, Jovan Čubrilo.

Jovan Čubrilo

– U nadi da će nova godina biti bolja od stare za sve nas, želim porodici, prijateljima i svim ljudima dobre volje sve najbolje u životu – kazala je pesnikinja Milka Petrović.

Milka Petrović

– Želim da se svima ispune snovi koje sanjate i da 2023. donese beskrajnu sreću u vašim dušama, a u vašim domovima slogu i blagostanje. Srećna nova godina! – reči su estradnog umetnika Stojana Lovrića.

Stojan Lovrić

– Neka dragi Bog svima podari zdravlje, mir u duši, sva dobra koja sanjate, iskrenu nadu u bolje sutra. Živeli! – poručila je Stojanka Filipović.

Stojanka Filipović

– Svim kolegama iz orkestra Dragana Vujadinovića i onima iz cele Australije, ljubiteljima narodne muzike, prijateljima, želimo srećnu i berićetnu 2023. – složno kažu estradni umetnici Toni Trubač i Zore Micevska.

Toni Trubač i Zore Micevska

Sličnih želja koje smo čuli u Bonirigu bilo je na pretek.

Nabrajanjem samo nekoliko njih, pokazuje nam u kakvoj lepoj i nezaboravnoj atmosferi je protekao svečani doček u najvećoj srpskoj kući u Australiji.

Program u Bonirigu

Ako živite u Sidneju i okolini, ili ste gost u prestonici NSW, a propustili ste novogodišnje slavlje, evo šta je Srpski centar pripremio u narednom periodu:

* Božićna zabava, u nedelju 8. januara, od 17 časova. Božić Bata će podeliti poklone prisutnoj deci, a među pozvanim zvanicama su sveštenici Đuro Đurđević iz Kabramate i Aleksandar Milutinović iz Liverpula. Na programu su nastupi folklornih grupa Srpskog centra i narodno veselje uz muziku;

* Doček srpske Nove godine, uz legendarnog Mitra Mirića, u subotu 13. januara;

* Nastup mlade estradne zvezde Katarine Grujić, u nedelju 14. januara;

* Koncert estradnog umetnika Darka Lazića, u subotu 4. februara;

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here