Žena poginula u sukobima u Mariupolju

0

Samo jedan dan nakon potpisivanja primirja, u Mariopolju su odjeknule eksplozije (Foto: Arhiva)
 

"Jedna žena je ubijena a troje stanovnika Mariupolja je povređeno", navedeno je u saopštenju u kome se precizira da su proruski pobunjenici prekršili primirje i otvorili vatru na kontrolni punkt na istočnom izlazu grada, i da su uništili jednu benzinsku stanicu.

 

Situacija u Marijupolju jutros je mirna i pod kontrolom, dodaje se u saopštenjuj.

 

Kako je ranije preneto, dan pošto su ukrajinske vlasti i prorusi potpisali dogovor o prestanku vatre, kod luke Mariopulj čule su se jake ekslozije, a u vazduhu se vidi gust oblak dima.

 

Izveštač Frans presa je javio da je zapaljen jedan kontrolni punkt koji su pod kontrolom držale ukrajinske snage.Tri ukrajinska tenka viđena su da se u punoj brzini kreću ka kontrolnom punktu, ali su se ubrzo okrenuli, dok se desetine privatnih automobila kretalo u suprotnom smeru, ka gradu.

 

Sporazum o prekidu vatre između Ukrajine i proruskih snaga postignut je u petak u Minsku, u okviru Kontakt grupe koja okuplja predstavnike Rusije, Ukrajine, OEBS-a, i proruske pobunjenike. Stupio je na snagu istog dana u 18 časova.

 

Predsednici Ukrajine i Rusije Petro Porošenko i Vladimir Putin danas su u telefonskom razgovaru konstatovali da se prekid vatre na istoku Ukrajine "u velikoj meri poštuje"

 

Oko 2.600 ljudi poginulo je u sukobima koji su počeli u aprilu, kada su proruski pobunjenici zauzeli nekoliko gradova u istočnoj Ukrajini.

 

Malo prekršili primirje, a onda otišli na odmor

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here