HELSE Kulturverein
Uvek aktuelna tema - ženidba

Narodno pozorište u Prištini stiže 12. maja u Cirih da predstavi našoj dijaspori ovu fantastičnu predstavu.

“Ženidbu” je, po tekstu Nikolaja Gogolja, više nego uspešno režirao Milan Karadžić. U ovom komadu, Gogolj je želeo u prvi plan da stavi i ismeje društvene anomalije svog vremena – licemerje, želju za statusom po svaku cenu, robovanje normama građanskog društva…

Ženidba o kojoj on govori nije ženidba iz ljubavi. To je društvena obaveza, statusni simbol, ispunjavanje forme za kojom njegovi likovi čeznu i upravo to je ono što ih čini komičnim.

– Iako je prošlo skoro dvesta godina otkako je komad napisan, sve te anomalije su i dalje aktuelne i itekako prisutne u svakom, pa i našem društvu, i o njima je uvek potrebno govoriti kroz pozorište – smatra reditelj predstave, Milan Karadžić.

Uloge tumače: Jelena Orlović (Agafja Tihonovna), Milena Jakišić (Arina Pantelmojovna), Anika Grujić (Fjokla Ivanovna), Milan Vasić (Potkoljosin), Igor Damnjanović (Kočkarjov), Milorad Kapor (Kajgana), Nebojša Đorđević (Anučkin), Bojan Stojčetović (Ževakin), Branko Babović (Stepan), Tamara Tomanović (Dunjaška) i Branko Babović (Aleksej Starikov).

Predstava je zakazana za 12. maj u 20 časova na adresi: Kirchgemeindehaus Neumünster, Seefeldstrasse 91, 8008 Zurich. Cena karte je 40 chf, a za više informacija posetite sajt www.helse.ch.

Dobrodošli!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here