Zimonjić i Nestor osvojili turnir u Bazelu

0

 

Do osme titule u sezoni Zimonjić i Nestor su došli na impresivan način. Najveće rivale, sa kojima se smenjuju na prvom mestu ATP liste, nadigrali su mnogo lakše nego što se očekivalo i tako najavili da su se vratili u formu uoči Mastersa u Parizu i završnog godišnjeg turnira u Londonu.

 

U prvom setu Zimonjić i Nestor su napravili brejk na početku i tu prednost su održavali do završnice, kada su u sedmom gemu drugi put oduzeli protivnicima servis.
 

I u drugom setu su stekli prednost brejkom u trećem gemu. Braća Brajan su uzvratili u četvrtom, ali je srpsko – kanadski par danas bio nezadrživ. U sedmom gemu Zimonjić i Nestor su napravili novi brejk i Amerikanci su se predali.

 

Bio je to njihov šesti međusobni duel u 2009. godini. Srpsko-kanadski par vodi sa 5:1 i pobedama, a ovo je bila peta uzastopna pobeda Nestora i Zimonjića nad braćom Brajan.

 

Za trijumf u Bazelu, Zimonjić i Nestor su nagrađeni sa 71.500 evra, a osvojili su i 500 bodova, pa su se još više učvrstili na prvoj poziciji ATP liste u konkurenciji dublova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here