Đ. Janković
BOGATA PONUDA: Kupci imaju šta da izaberu

Više od 40 izlagača okupilo se na tradicionalnom Novogodišnjem bazaru koji osmi put organizuje Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) u pešačkoj zoni, kod Vukovog doma kulture.

U prazničnom ambijentu na štandovima su izlagači izneli rukotvorine prigodne za predstojeće novogodišnje i božićne praznike, a prema rečima Snežane Perić, direktorke TOGL, izlagači su najavili bogatu ponudu sve do 14. januara, kada se bazar završava.

U nekih desetak kućica izlagači su ponudili novogodišnje ukrase, Deda Mrazeve, ukrasne sveće, venčiće, ali i nakit, med, sokove, likere, zimnicu, rakiju, vunene čarape, kape i slične stvari. Prema rečima Perićeve, ove godine osim bazara pripremljeno je još mnogo toga pa se na šetalištu ponovo nalazi novogodišnji vozić.

– Loznica je u svečanoj atmosferi, a u novogodišnjoj rasveti i ukrasima ima dosta novina. Treću godinu zaredom imaćemo klizalište na otvorenom, gde će biti održan niz zabavnih programa, a u jednom ćemo na klizaljkama videti Mini i Mikija Mausa. Od 11. decembra sve do Srpske nove godine traje Zimski festival na kome će biti mnogo muzike, predstava i zanimljivih programa – kaže Perićeva, koja ističe da su prema raspoloživim informacijama svi smeštajni kapaciteti u Loznici rezervisani za Novu godinu.

Bazar je u pešačkoj zoni
Pokloni u duhu praznika
RAĐEN ZA VENECIJU: Karusel ima više od 1.000 delova

Stigao i karusel

Prvi put je u Loznici karusel star sedam decenija, koji je stigao iz Zrenjanina, a napravljen je u Argentini. Rađen je po narudžbini za Veneciju, ima više od 1.000 delova i četvoro ljudi ga sklopi za 12 sati.

Priđi srcem

Snežane Perić najavljuje da će 1. januara, 14. put, u Loznici biti održana tradicionalna humanitarna manifestacija Priđi srcem koja uvek okupi veliki broj posetilaca i donosi bogat zabavni program.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here