Tanjug
Emanuel Žiofre

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je da rezolucije Evropskog parlamenta (EP), kojom je zatraženo da se pregovori EU sa Srbijom uslove sankcijama prema Rusiji veoma važan dokument, mada nije obevezujuć.

Žiofre je nakon svečane dodela nagrade „Dr Predrag Simić“ na Fakultetu političkih nauka naveo je da EU nastavlja sa svojom politikom koju je uokvirio Savet EU i ukazao da se u svakom slučaju vodi računa o tome šta EP ima da kaže.

– Mi želimo Srbiju sa nama, želimo je kao članicu EU, i na tome radimo kroz reforme, političko angažovanje i puno usaglašavanje sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU – rekao je Žiofre, dodajući da je ostalo mnogo da se reše problemi u dijalogu Beograda i Prištine.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra spoljih poslova Ivice Dačića da je deo rezolucije EP koji se tiče Kosova ponižavanje Srbije, Žiofre je rekao da je važno nastaviti dijalog i intenzivne konsultacije.

2 COMMENTS

  1. Kojim oni nas kretenima smatraju!Kao onaj Hil, koji namkaže, da smo prijatelji, jer sumogli mngo više da nas pobiju, ali nisu hteli u ime prijateljstva, dok su sa druge strane Rusi,koji bi sa svojim malignim uticajem (mada bez kolateralne štete) hteli da nas zavade sa njima! Kojim Indijancima nas oni smatraju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here