Žiri poništio glasove publike

0

Dva dana nakon završetka Evrosonga u Kopenhagenu Podgoricu potresa nezapamćen skandal. Kako tvrdi Slaven Radunović, poslanik Demokratskog fronta i predsednik Odbora za evropske integracije, publika u Crnoj Gori 12 poena dodelila je Rusiji, ali je stručni žiri crnogorske televizije to poništio iz političkih razloga i Rusiji nije dao nijedan poen. Pozivajući se na zvanični sajt Evrosonoga on je optužio crnogorski žiri da je namestio rezultate glasanja.
– Publika je dala 12 bodova Rusiji, ali žiri nije smeo da "dozvoli tu sramotu", pa je korigovao plasman Rusije tako da ne dobije nijedan bod od pretendenta na članstvo u NATO! Ima li kraja bruci i sramoti ove jadne zemlje? – napisao je Radunović na društvenim mrežama.
– Na zvaničnom evrovizijskom sajtu potpuno je transparentno prikazan proces glasanja. Rusija je dobila najviše glasova crnogorske publike, ali je žiri uspeo da koriguje gledaoce kako se DPS ne bi obrukao pred prijateljima – dodao je Radunović. Po pravilima Evrosonga gledaoci i stručni žiri odlučuju o glasovima za svaku pojedinačnu državu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here