Živković dokazao: Izgleda da pada Vlada?

0
Tvit Zoran Živkovića o vlasništvu Andreja Vučića nad firmom ASOMACUM 

 

Živković je, osvrćući se na govor premijera u kome je pominjao naplatu poreza od tajkuna, naveo i da je firma Vučićevog brata "već dve godine u blokadi koja iznosi oko 22 miliona dinara". Živković je kazao da je to dugovanje omogućila jedna poreska inspektorka, kao i da se radi o "fantomskoj firmi za pranje novca".

 

Premijer je burno reagovao na tvrdnje objašnjavajući da je u pitanju pokušaj podmetanja i da je u pitanju slučaj falsifikata dokumenata njegovog brata usput obećavši da će podneti ostavku na mesto premijera ako se tvrdnje o malverzacijama pokažu istinite. Sa druge strane, zatražio je od Živkovića da podnese ostavku na mesto poslanika u slučaju da se tvrdnje ne dokažu.

 

“Ili ti ili ja“ poručio je premijer.

 

Da sve ne ostane na verbalnom obračunu u parlamentu, potrudio se Zoran Živković koji je na svom tviter profilu objavio sliku na kojoj se vide podaci Agencije za privredne registre na kojoj se kao vlasnik sporne firme ASOMACUM navodi izvesni Andrej Vučić, uz dodatak slike sa sajta FIBA Europe gde postoji profil kosarkaša Andreja Vučića čiji se datum rođenja poklapa sa podacima u matičnom broju na sajtu APR-a. Andrej Vučić je nekada igrao profesionalno košarku, kao krilni centar, za IMT, Beopetrol, Radnički i Mladost iz Zemuna. Jedno vreme je bio košarkaški "gastarbajter", igrajući na Kipru i u Grčkoj.

 

Ovde možete i na direktnom linku pogledati podatke firme ASOMACUM gde se kao član i stoprocentni vlasnik pomenute firme navodi Andrej Vučić.

 

Da li je u pitanju tek puka koincidencija u oba slučaja ili je zaista u pitanju premijerov brat tek treba da bude utvrđeno ali će i bivši i sadašnji premijer u narednih nekoliko dana imati priliku da stanu iza svojih reči i obećanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here