Vikipedija
Žizel Bindšen

Manekenka Žizel Bindšen aktivna je na polju borbe protiv mentalnih problema izazvanih depresijom, kroz koju je i sama prolazila u svojim dvadesetim.

Ona se osvrnula na svoju mladost, kada se i pored uspešne karijere i velikih ambicija suočavala sa ozbiljnim mentalnim krizama.

Žizel je već sa 14 godina imala ostvarenu karijeru i gust raspored, te je svoje zdravlje zapostavila.

– Išla sam, otprilike, 100 na sat – sve dok nisam počela da imam teške napade panike u svojim ranim 20-im i nisam znala šta da radim. Čitavih godinu i po dana sam išla po lekarima. Želela sam samo da se osećam bolje, a nisam znala šta radim.

Pored redovnih psihoterapija, manekenka je morala i da promeni način ishrane.

– Opisala sam svoj dan: pijem, pušim, pijem kafu…, a lekar me je nazvao Adrenalina i rekao mi: “Slušaj, Adrenalina, ne spavaš. Stalno si u različitim vremenskim zonama. Grozno se hraniš. Uz takvu hranu, putuješ, umorna si.”

Žizel je priznala i da do tada nije obraćala pažnju na to šta jede, te je kupavala u supermarketu samo ono što najbrže može da skuva.

Osim toga, morala je da povede računa i o snu, pa se trudi da svake večeri spava osam sati, svakodnevno vežba, a od skoro je uvela i meditaciju kao obaveznu aktivnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here