Zločini “Šakala” motivisani pljačkom

0

Vekarić je naglasio da je način na koji su izvršena krivična dela za koje se tereti 26 pripadnika paravojne formacije "Šakali", Teritorijalne odbrane (TO) i rezervnog sastava policije "zaista grozan", te dodao da je isključivi motiv bio pljačka.

 

On je potvrdio za Radio-televiziju Srbije da se ova lica sumnjiče za ubistvo 41 osobe, ali da šira akcija Tužilaštva podrazumeva istragu ubistva 200 lica na teritoriji opštine Peć.

 

Tužilaštvo za ratne zločine je danas saopštilo da je istražnom sudiji Veća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv 26 pripadnika paravojne formacije "Šakali", pripadnika TO i rezervnog sastava policije zbog ratnog zločina u mestu Ćuška na Kosovu i Metohiji.

 

Oni se terete da su preduzimali oružane napade i pojedinačne akte nasilja, kao i pretnje nasiljem, ubistva, uništavanje civilne imovine, pljačke, otimanje lične imovine, a u nameri da steknu ličnu imovinsku dobit i sa glavnim ciljem da šire strah među albanskim civilima kako bi ih primorali da napuste domove i presele se u Albaniju.

 

Ovaj predmet je deo opsežne akcije Tužilaštva za događaje na Kosovu i Metohiji u kojima je ubijeno više od 200 civila, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here