pixabay

Ukoliko ste bolje razgledali putničku kabinu aviona, možda ste primetili da su na određenim mestima ocrtani trouglovi. Da li ste zapitali šta oni označavaju?

Trouglići mogu biti crvene ili crve boje i uvek su u ravni sa krilima aviona. Ukoliko članovi posade aviona treba da provere krila, ovi trouglovi to signaliziraju. Sa tih tačaka se krila aviona najbolje vide.

Ovaj “trik” je naročito koristan kada avion treba da poleti tokom zimskog perioda, kako bi bili sigurni da su krila dobro odleđena, iako to prvo pregleda posada koja je na tlu.

Putnička sedišta, koja se nalaze ispod ovih trouglova, ponekad se nazivaju sedišta Vilijama Šetnera. Ovaj izraz je preuzet iz epizode serije “Zona sumraka” u kojoj Šetner vidi gremlina na krilu svog aviona.

Ukoliko želite da napravite savršenu fotografiju neba i krila, odaberite sedište koje se nalazi ispod jednog od ovih trouglića, ukoliko vam kompanija kojom letite dozvoljava da sami birate nakon što uđete u avion.

1 COMMENT

  1. Intetresantna ali za putnike ne baš previše korisna informacija. Svaki avion je pun ovakvih malih znakova i simbola. Mora se istači da su letovi veoma dosadni ako traju satima, kada ideš autobusom ili vozom onda barem možeš da gledaš šta se dešava pored puta. A ovde ne ostaje drugo nego buljiti po kabini aviona i naći nešto da zaokupi pažnju i smanju dosadu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here