ZOI: I snouborder teže povređen

0

Fudžimorijeva (23) je pala pravo na glavu, kada je, zbog jakog vetra, izgubila kontrolu prilikom izvođenja jednog trika. Ona je zadobila blaži potres potres mozga i trenutno se nalazi u bolnici.

 

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji su se dogodili na ZOI, i to pre starta zvaničnog takmičenja.

 

Juče se dogodila velika tragedija kada je gruzijski sankaš izgubio život izletevši sa staze i udarivši glavom u metalnu konstrukciju. Pre njega, teže je povređena predstavnica Rumunije u sankanju koja je takođe izletela sa staze.

 

Pored toga, nekoliko hiljada demonstranata održalo je u Vankuveru antiolimpijske demonstracije sa sloganom "Vratite nam ulice", a onda je krenulo ka stadionu na kom je održana ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara. I na kraju, organizatori imaju velikih problema sa pripremanjem staza, pošto je temperatura vazduha u Vankuveru previsoka za ovo doba godine, a pored toga pada i kiša.

 

Zbog toplog vremena odložena je trka u muškom spustu, koja je kasnije danas trebala da otvori program u alpskom skijanju. Zarad takmičenja, specijalne tehničke ekipe će snežnim vozilima posuti veštačko đubrivo po stazi na bazi nitrata, koje izvlači vlagu kako bi se takmičarima omogućila bezbednost. Njegovo dejstvo traje oko pet sati.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here