Streljački savez Srbije
Zorana Arunović

Jedna od glavnih uzdanica srpskog olimpijskog tima Zorana Arunović će u Tokiju treći put učestvovati na Olimpijskim igrama.

U debiju u Londonu je ostvarila sjajne plasmane. U obe discipline (malokalibarski i vazdušni pištolj) je stigla do finala, ali ostala bez medalja, osvojila je četvrto i sedmo mesto. U Rio de Žaneiru je ostala svega dva kruga daleko od finala vazdušnim pištoljem, zauzela je 11. poziciju.

Međutim, u evociranju uspomena na prva dva olimpijska učešća, rezultati i atmosfera velikog takmičenja, Zorani nisu u prvom planu.

– Svake Igre su priča za sebe. U Londonu sam bila mnogo mlađa i na drugačiji način posmatrala ceo događaj. U Riju je već bila druga priča. Međutim, ono najlepše sa ta dva učešća na Olimpijskim igrama je vreme provedeno sa Bobanom Momčilović Veličković. Pamte se i rezultati, doživljaj učešća na najvećem mogućem takmičenju, ali vreme provedeno sa Bobanom je moj glavni utisak i iz Londona i iz Rio de Žaneira – kazala je Arunovićeva pred Igre u Tokiju.

Za Zoranu je svako veliko takmičenje nova škola.

– Atmosfera u Olimpijskom selu je izuzetno lepa, jer skoro svi su došli da ostvare isti cilj, a to je da budu najbolji. Uvek ima i onih sportista koji nemaju visoke ambicije, ali ja sam uvek gledala one koji su došli da uzmu medalju. Pre početka svakih Igara oseća se „elektricitet u vazduhu“ i velika tenzija, koja splašnjava kako vreme prolazi. Ideja Olimpijskog sela je odlična stvar, mnogo možeš da naučiš od drugih sportista. Svako multi sportsko takmičenje je za mene prilika da naučim nešto novo od drugih i trudiću se da tu priliku iskoristim i u Tokiju.

Takmičenje vazdušnim pištoljem, u kome će Zorana učestvovati drugog dana, je najmasovnija disciplina streljačkog turnira. Prijavljene su 53 takmičarke

– Drago mi je da je vazdušni pištolj za žene najmasovnija disciplina, ali ne mogu da izdvojim nekog ko bi bio favorit za medalju. Od 2019. godine nisam učestvovala na Svetskom kupu. Ove godine održana su samo dva Svetska kupa, a ne znam koliko su rezultati postignuti na njima realna slika odnosa snaga, s obzirom da zbog pandemije neke reprezentacije nisu mogle, a neke iz predostrožnosti nisu želele da dođu na turnire. Međutim, svako ko se kvalifikovao na Olimpijske igre može da bude favorit. Sve moje rivalke imaju lepu sportsku biografiju. Streljaštvo je takav sport da skoro svaka takmicarka na Olimpijskim igrama može da dođe ne samo do medalje, već i do zlata.

Srpska reprezentacija je ove godine učestvovala na jednom Svetskom kupu, ali u timu nije bilo Zorane Arunović, koja je propustila takmičenje održano u Osijeku zbog povrede ruke. Ipak, povreda postaje prošlost.

– Iza mene je težak period. Povreda je došla u najnezgodnijem mogućem trenutku, ali učinila sam sve što sam mogla da taj period prođem na najboli mogući način. Ono što sam mogla da uradim, to sam i uradila, a nadam se da će to dati i efekat u Tokiju – zaključila je Zorana Arunović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here