Kosovo online

Nezavisni poslanik skupštine Kosova Fatmir Humoli ocenio je da će Zajednica srpskih opština uvek biti pitanje koje će Srbija koristiti kako bi sprečila razvoj Kosova, ističući da to neće sprečiti čak ni potencijalno članstvo Prištine u Savetu Evrope.

“Zajednica je štetna za Kosovo, to će biti klin Srbije nad državom Kosovo i Srbija će ga stalno koristiti da koči razvoj Kosova – rekao je on.

Ističe da ni članstvo u Savetu Evrope ne rešava sve probleme Kosova sa Srbijom.

– Čak ni SE ne rešava probleme Kosova, Bosne ili Kipra, treba sagledati sve prepreke – istakao je Humoli.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da njegova vlada ne želi da Briselski sporazum od februara prošle godine sa Srbijom pretvori u alat za uspostavljanje ZSO.

Kurti je iz Strazbura poručio da je pitanje ZSO u okviru tog sporazuma, a ne obrnuto.

On je dodao da Srbi na Kosovu imaju mnoga prava, kao manjina koja čini četiri odsto stanovništva, a postavio je i pitanje kako da traže više prava kada bojkotuju ono što sada imaju.

4 COMMENTS

  1. Samo dizete tenzije i dajete laznu nadu Srbima sa KiM, a tu temu koristite za podizanje rejtinga i skupljanje glasova na izborima. Recite ljudima istinu da mi tu nemamo sta da trazimo vise, preselite one koji to hoce u srbiju da mogu konacno opet da zive zivot covjeka i da ta djeca odrastaju u normalnoj sredini bez straha. Kim je davano predato siptarima i mi nemamo nikakve sanse da ga vratimo. Predsednik se kurcio i za Gazivode, pa se nesto u zadnje vrijeme usutio? Sve ostalo su laži. I da ga vratimo, sta ce nam, kad sama siptarija tamo živi.

  2. Р1244УН
    ПО ОВОМ ДОКУМЕНТУ ВОЈСКА СРБИЈЕ СЕ ВРАЋА НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ
    БЕЗ ТОГА НЕМА ЖИВОТА СРБИМА .
    ВАЉДА ЈЕ ТО СВИМ НОРМАЛНИМ СРБИМА ЈАСНО…

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here