EPA-EFE/OMER MESSINGER
Nikol Pašinjan

Ekonomska kriza je u prošlosti vodila ka krizama bezbednosti, pa i pandemija korona virusa može dovesti do Trećeg svetskog rata, upozorio je šef Generalštaba britanske vojske, general Nik Karter ukazujući na globalne rizike i moguće posledice nove bolesti.

On je izrazio zabrinutost da bi se kriza mogla ponoviti zbog štete koju je pandemija nanela svetskoj privredi i istakao da, uzimajući u obzir regionalne konflikte, postoji realni rizik nastanka situacije kada bi nečija pogrešna procena mogla da dovede do ogromnih posledica.

Uravo ta ocena je dala povod novinaru Skaj njuza da ga zapita da li misli na Treći svetski rat.

– Samo kažem da rizik postoji i moramo ga uzeti u obzir – naglasio je general i pozvao da se “prisetimo na žrtve ranijih globalnih sukoba, kako bismo sprečili njihovo ponavljanje”.

Pominjanje novog svetskog rata je sve češće, pa je prošlog meseca i jermenski premijer Nikola Pašinjan uputio stravično upozorenje. On je za nemački TV ZDF ukazao da Azerbejdžan, uz podršku Turske, pokušava etničko čišćenje Jermena u Karabahu.

– Mora se krajnje ozbiljno shvatiti situacija, jer bi u suprotnom mogli da se suočimo sa pretnjom Trećeg svetskog rata – ocenio je Pašinjan, ukazujući i da bi se na dalje ćutanje Turska mogla naći pred vratima Beča.

Zahvaljujući posredstvu Rusije, pre desetak dana proglašeno je primirje. Jermeni sada optužuju vlast da ih je “izdala”, u Azerbejdžanu smatraju da su pobedili.

O velikom konfliktu je progovorio i sirijski lider Bašar Asad koji je u intervjuu za RT kazao da je sukob u Siriji, “minijaturni model Trećeg svetskog rata koji se vodi posredno”.

Ravan Trećem svetskom ratu bi, prema mišljenju ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, bio vojni sukob SAD i Rusije.

– Malo je verovatno da će neko namerno pokrenuti rusko-američki nuklearni rat, jer niko ne može dobiti, a svaka greška usled tenzija može biti fatalna. Verujem da svi u svetu shvataju da bi takav oružani sukob imao katastrofalne posledice za celo čovečanstvo – rekao je Lavrov.

Povod za priču o Trećem svetskom ratu su vizije advokata i pisca, masona Alberta Pajka iz 1840. koji je još u 19. veku “predvideo” dva svetska rata, mada ima i onih koji smatraju da se upravo radi prema navodima onoga što je ispisao. Pajk je 1871. u pismu vođi italijanskog revolucionarnog pokreta Đuzepeu Macinijunaveo da bi se Prvi svetski rat morao desiti da omogući zbacivanje ruskih careva i tu zemlju načini komunističkom. Kako je istakao, Drugi svetski rat mora da bude podstaknut korišćenjem razlika između fašista i političkih cionista, odnosno jevrejskog nacionalističkog pokreta.

– Mora se dogoditi da nacizam bude uništen i da cionizam bude dovoljno jak da uspostavi suverenu državu Izrael u Palestini. Tokom Drugog svetskog rata međunarodni komunizam mora postati dovoljno jak da bude protivteža hrišćanstvu, koje će biti obuzdano sve do trenutka kada će nam biti potrebno za konačnu socijalnu kataklizmu – pisao je on.

Deo koji najviše zabrinjava savremene poklonike katastrofičnih predviđanja je njegova teza o trećem globalnom sukobu.

– Treći svetski rat mora da bude podstaknut iskorišćavanjem različitosti između političkih cionista i vođa islamskog sveta. Rat treba da bude vođen tako da se islam i politički cionizam međusobno unište, a u međuvremenu ostale nacije će još jednom biti podeljene – naveo je u pismu koje je pedesetih godina 20. veka objavio Vilijam Gaj Kar u knjizi “Pioni u igri”. Kar je tvrdio da je pismo na popisu Biblioteke pri Britanskom muzeju u Londonu, ali su iz Biblioteke to demantovali.

Seoba na Mars

Novi globalni rat je, po mnogima na bizaran način pomenuo osnivač kompanije Spejs iks Ilon Mask na oktobarskoj konferenciji “Mars društvo” otkrivši planove za stvaranje grada na toj planeti pre nego što dođe do kataklizme, poput “udara komete ili nuklearnog Amargedona”.

– Može da se svede na to da li ćemo stvoriti samoodrživi grad na Marsu pre ili posle Trećeg svetskog rata. Verovatnoća je posle rata, mada je verovatnoća da ga neće biti mala. Grad treba praviti pre potencijalnog rata – kazao i otkrio da su projekti za naselje na Marsu već u toku.

Proročanstvo monaha Jefrema

Otac Jefrem, čuveni monah iz Arizone koji je ceo život službovao u Američkoj arhiepiskopiji Carigradske patrijaršije umro je krajem 2019, a ne samo da je predvideo svoju smrt, kao i da će Aton biti pred raskolom, već i da će dva meseca kasnije početi rat kakav svet nije video! Pošto su se prva dva proročanstva ostvarila, treće su njegovi poklonici povezali sa ratom protiv korone ili mogućnošću da virus izazove krizu i veliki rat.

Sutra – Zveckanje oružja u doba korone (2): Dobra volja gasi žarišta