Foto: MN Press
KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjena je zbog neadekvatnog ponašanja navjača na prethodnim mečevima Evrolige sa Barselonom i Bejernom iz Minhena.

Naime, na zvaničnom sajtu Evrolige izašlo je saopštenje u kojem se navodi da je Zvezda kažnjena sa ukupno 48.000 evra zbog pojedinačnih prestupa na pomenuta dva susreta.

Pre svega, Zvezda je kažnjena sa 7.000 evra i dodatnih 4.000 evra zbog toga što su “pojedini ljudi radili stvari koje suprotno svakom respektu i bacali predmete na teren“ tokom meča sa Barselonom, što potpada pod kršenje člana 29.2.g i 29.2.h Disciplinskog pravilnika.

Zbog ponašanja navijača na meču sa Bajernom crveno-beli će platiti 31.000 evra uz dodatak od 6.000 evra zbog “agresije prema igraču protivničkog tima i zbog ubacivanja predmeta na parket“, a to je kršenje člana 29.1.e i 29.2.h Disciplinskog pravilnika Evrolige.

Kaznu je dobio i Makabi, koji će morati da plati 750 evra zbog ubacivanja predmeta na teren na meču protiv Anadolu Efesa, ali je to cena koju će Izraelci svakako moći da plate.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here