Zvezda dočekuje Gran Kanariju

0

Crvena zvezda predvođena trenerom Aleksandrom Trifunovićem pred sobom ima Gran Kanariju, tim koji dolazi iz najjače evropske lige, koji je dugo na okupu ali i koji pred punim Pionirom može da položi oružje.

 

"Svi timovi koji žele plasman u četvrt-finale računaju na pobede na svom terenu i na bar jedan trijumf u gostima. Dolazi nam protivnik koji ima veliki broj iskusnih igrača, nekoliko košarkaša koji su nekoliko godina u timu, trenera koji je i ranije radio u tom klubu, a ono što im je nedostajalo, pokupovali su u prelaznom roku. Oni su "duplirani" pa čak i "triplirani" na gotovo svim pozicijama, igraju u širokoj rotaciji sa deset igrača i pokušaće da sa četiri "kombo" centra ispod koša iskoriste njihove atletske mogućnosti", "skenirao" je rivala Aleksandar Trifunović.

 

Poraz Gran Kanarije od Barselone (105:55) nije zavarao zvezdinog "kouča".

 

"Barselona je korak ispred svih evropskih velikana. Gran Kanarija je savladala Barsu u prvom delu prvenstva i Katalonci su želeli revanš. Jednostavno, to nije realna slika ni našeg rivala ni odnosa između te dve ekipe.", kaže Trifunović.

 

Trener crveno-belih zadovoljan je igrom u odbrani i naglašava da takav model mora da ostane konstantan. Takođe, Trifunović je apostrofirao koliko je važno da Pionir u utorak bude pun.

 

"Poverenje publike se zaslužuje i stiče vremenom. Beneton je primer kako ekipa uz pomoć navijača može da prevaziđe svoje mogućnosti. Atmosfera može da, na neki način, kompenzuje nešto manji roster i manji broj igrača u rotaciji", kaže šef struke crveno-belih.

 

Zdravstveni bilten iz dana u dan sve je bolji.

"Videnov je imao problema sa skočnim zglobom, ali je juče trenirao i verujem da će biti spreman. Bakić je preskočio jučerašnji trening zbog nezgodnog udarca koji je dobio protiv Cedevite ali očekujem da se večeras priključi treninzima", zaključio je "Trifa".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here