MN press

Crvena zvezda je doživela još jedan neuspeh na evropskoj sceni pod komandom Baraka Bahara. Najskuplji tim u istoriji kluba sa Marakane i srpskog fudbala oprostio se od Lige šampiona, ali ono što daleko više brine navijače je bezidejna igra, lutanje sa timom i formacijom i loši rezultati.

Sva nemoć Zvezde u dvoboju sa Lajpcigom, koji je u dve nedelje dvaput preslišao srpskog šampiona (2:1 u Beogradu i 3:1 u Nemačkoj), ogoljena je situaciji kada Mirko Ivanić uporno pokušava povlačeći za dres na sredini terena da zaustavi vunderkida Ćavija Simonsa za šta opravdano dobija žuti karton.

Ali, to je samo jedna od slika i prilika stanja u kom se nalazi Crvena zvezda, u koje ju je doveo čovek od kog se možda previše i očekivalo – Barak Bahar. Dobio je odrešene ruke, dovedeni su fudbaleri s kojima je Zvezda izgubila svoj identitet, koji je stekla kao veliki klub sa titulama evropskog i svetskog prvaka.

Nestali su „preko noći“ miljenik navijača i nebrojeno puta najbolji fudbaler Zvezde Aleksandar Katai, Gelor Kanga, koji je, doduše vraćen za meč sa Lajpcigom, a primat su preuzeli stranci: Olajinka, Kraso, Hvang, Bukari, Šerif Endiaje…

Potrošeno je rekordnih 12,6 miliona evra u letnjem prelaznom roku, a šta je dobijeno?
Bod! I to, iz četiri meča Lige šampiona, dovoljan za tek treće mesto u Grupi G, isto toliko ima i poslednjeplasirani Jang Bojs, sa kojim će upravo Baharova „zaribala mašinerija“ odmeriti snage u narednom kolu u Bernu.

Biće to meč istine, meč u kom će se videti da li Zvezda ima kvalitet da prezimi u Evropi i da se spusti iz Lige šampiona stepenik niže u Ligu Evrope.

Delije i svi ostali kojima je crveno-bela boja u srcu, njih oko 45.000 koliko ih je bilo na “Rajku Mitiću” protiv Lajpciga, otišli su pokisli i razočarani kući. Jednostavno, Nemci su pokazali da su za klasu bolji i da su za Zvezdu – Liga šampiona, dok je sa severne tribine dok su igrači Zvezde išli ka tunelu zagrmelo: „Hoćemo titulu, hoćemo titulu“.

Time je poslata jasna poruka Baharu i igračima šta im je činiti. Liga šampiona je prošlost, ostaje da se vidi da li je Liga Evrope sadašnjost i realnost, ali ćemo za to morati da sačekamo tri nedelje do sudara u Bernu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here