Foto: MN Press
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Uniks 84:77 u meču 26. kola Evrolige. 

Od samog starta Zvezda je odlično počela i došla do prednosti od 9:0, dok sa drue strane domaći tim nije uspevao da dođe do svoje igre i uhvti priključak. Prednost crveno-belih je na kraju druge deonice bila dvocfrena 22:11, ali su od tog momenta igrači Uniksa zaigrali mnogo bolje.

Tako su do poluvremena, u jednom momentu potpuno anulirali prednost gostiju i preuzeli vođstvo, ali je Zvezda zahvaljujući poenima Voltersa i Holinsa došla do izjednačenja za 43:43.

 

I u nastavku viđena je brz košarka sa dosta poena. Tako je Uniks preko Hezonje i Džona Brauna došao do najveće prednosti na meču od 50:45. Sa druge strane, pogađali su za Zvezdu uglavnom Volters i Kalinić. Do kraja deonice Uniks je, posle trojek Voroncviča otišao na +9, ali je Marković odgovorio istom merom, a posle poena Mitrovića i Holinsa, i serije od 7:0, rezultat je bio 65:63.

Serija Zvezde nastavila posle nova 4 poena. Uniks je ponovo poveo, ali Zvezda sredinom poslednje deonice vezuje dve trojke za, a posle nove odlične odbrane i trojke Holinsa, gosti povećavaju prednost na 78:71 na 3 minuta do kraja.

Uniks je pokušao da uzvrati, ali su crveno-beli zadržali prednost i na kraju upisali pobedu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here