EPA-EFE/Manuel Bruque

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 12. kolu Evrolige na gostovanju Valensiji rezultatom 85:81.

Zvezda je upisala osmi neuspeh u aktuelnoj sezoni, a domaći sastav je upisao trijumf zahvaljujući veoma raspoloženim napadačima za koje crveno-beli nisu imali rešenje praktično tokom cele utakmice.
Imala je Zvezda nekoliko fantastičnih sekvenci, posle velikog zaostatka na poluvremenu od 16 poena u nastavku je uspela da se vrati u duel, a u poslednjem minutu i da izjednači na 81:81 posle trojke Nedovića.
Probao je Teodosić da bude heroj, ali je pogodio tablu pri šutu za tri poena na dvadesetak sekundi do kraja i tada su sve nade Zvezde u potpuni preokret otišle u nepovrat.
Najefikasniji u timu Zvezde bili su Nejpir i Nedović sa 14 poena, Bolomboj je dodao 12 uz sedam skokova, a Teodosić je ostao na 11 poena, devet asistencija i pet skokova.
Na drugoj strani Dejvis je imao 21, Odželej 17, Klaver i Džons su dodali po deset, a Jović osam poena.
Zvezda je već u trećem minutu imala pet poena zaostatka, Bolomboj je donekle održavao Zvezdu u igri, ali su domaći već tada pokazali šutersko raspoloženje, pogađali su Jović i Dejvis, a na poen zaostatka crveno-bele su vratili Nejpir, Teodosić i Davidovac.
Ipak, trojkom Odželeja domaći su stekli šest poena viška na kraju prve deonice, a Tobi nije uspeo da pogodi istovetan šut pri rezultatu 34:31 za Valensiju koja je potom ponovo ušla u seriju i odlepila se na dvocifrenu prednost.
Zvezdina odbrana nije uspevala da „zakrpi rupe“, Valensija je ubacila čak osam trojki i na poluvremenu je vodila sa 56:40.
Crveno-beli su kao potpuno druga ekipa ušli u nastavak, serijom od 5:0 su otvorili treću deonicu, a u 28. minutu su se vratili na samo poen zaostatka, 61:60, ali je usledila serija Valensije od 8:0 za prednost od 72:65 pred finalni kvartal.
Malo je nedostajalo da posle odmora Teodosić ubaci trojku za približavanje na posed zaostatka, Mitrović je nešto kasnije pogodio težak šut za -4, ali je Valensija ponovo stekla prednost.
Posle nekoliko promašenih napada Zvezda je konačno stigla do izjednačenja, u poslednjem minutu je Nedović ubacio trojku za 81:81, ali Teodosić nije uspeo to da ponovi u narednom napadu što je značilo i kraj utakmice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here