Tanjug

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da ostvare prvu pobedu u Ligi šampiona. U drugom kolu grupne faze igrali su nerešeno sa prvakom Švajcarske, ekipom Jang Bojsa. Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” završena je rezultatom 2:2.

Završili su crveno-beli prvo poluvreme u svoju korist, postigli su gol u pravom trenutku preko Endiajea (34. minut) i činlo se da da su na dobrom putu da možda ostvare prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona.

Međutim, kao i u Mančesteru u prvoj utakmici, usledio je veliki pad na startu drugog poluvremena. Filip Ugrinić, momak srpskog porekla, uspeo je da izjednači već u 48. minutu.

Od tog trenutka gosti iz Berna su počeli mnogo bolje da igraju, dok su domaći fudbaleri totalno pali. To je donelo preokret u 61. minutu. Sudija je nakon VAR provere pokazao na penal pošto je lopta pogodila u ruku Đingu i Sedrik Iten je doneo prednost Švajcarcima – 1:2.

Od tog trenutka, Barak Bahar pojačava napad. Posebno je ulazak Aleksandra Kataija doneo pozitivnu energiju. Imao je Zvezdin „Magiko“ dve tri odlične prilike, ali nije uspeo da postigne gol.

Konačno, kad je već polako isticalo vreme, u 88. minutu fantastičan gol postigao je Osman Bukari i izjednačio rezulat – 2:2.

Meč je produžen za sedam minuta i bilo je vremena za potpuni preokret, ponovo je šansu imao Katai, ali se rezultat više nije menjao.

U isto vreme u Lajpcigu, šampion Evrope Mančester Siti uspeo je da pobedi domaći tim sa 3:1.

U trećem kolu 25. oktobra Zvezda će gostovati u Lajpcigu, a Mančester Siti u Bernu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here