Zvezda tuži Vojvodinu

0

Zvezda je posebno "pogođena" zbog toga što su igrači novosadaskog superligaša, sinoć, na kraju meča sa Metalopastikom u Šapcu, pali na parket u cilju izrugivanja i omaložavanja huliganskog napada na klupu Zvezde prethodne nedelje.

 

Metaloplastika i Vojvodina su podelili bodove u odloženom meču Superlige Srbije (25:25).

 

"Klub će podneti odgovarajuće krivične prijave, jer je to očigledno jedini način da se spreče ovakvi akti nasilja na sportskim priredbama", naglašeno u saopštenju RK Crvena zvezda.

 

Beograđani su naglasili da su povrede njihovog trenera utvrđene od strane svih medicinskih institucija i da je Butulija još uvek pod antibioticima i nadzorom lekara.

 

"O stepenu moralnog odnosa RK Vojvodina, njihovog rukovodstva i navijača može se celokupna javnost uveriti, samo ako pogleda snimak na youtube.com, gde navijači RK Vojvodina nakon incidenta, skandiraju neprestano ‘Ubi, ubi Cigana’, što dovoljno govori o tome da u skladu sa novim zakonom o sportu, moraju snositi zakonske posledice."

 

Zvezda dalje ističe i to što rukovodstvo Vojvodine nijednom svojom izjavom nije osudilo ponašanje svojih igrača i navijača, već su, naprotiv, pohvalili "fantastičnu atomsferu".

 

"Takođe, posle najnovijih izjava i saopštenja uprave novosadskog kluba i ‘lekara’ neuropsihijatra, Branislave Bjelice (na tehničkom sastanku pre početka utakmice prikazala fotokopiju svoje diplome i predstavljena je kao zamena licenciranog klubskog lekara) i njihovih uvreda i neistina, naš Klub će podneti odgovarajuće krivične prijave, jer je to očigledno jedini način da se spreče ovakvi akti nasilja na sportskim priredbama", navodi se dalje u saopštenju "crveno-belih".

 

Srpski trofejni klub ističe ne želi više da učestvuje u polemikama oko incidenta, jer sve oko "skandaloznog događaja" treba da ispitaju nadležni državni organi i kompetentne stručne službe.

 

"Ukazujemo na ovo zato što rukovodstvo Vojvodine sebe stavlja iznad medicinskih i bezbednosnih organa, dezinformiše i laže javnost. Očekujemo hitnu istragu i kažnjavanje svih izgrednika", zaključuje se u saopštenju RK Crvena zvezda.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here