Tanjug

Večiti derbi broj četiri ove sezone, drugi u ABA ligi pripao je Crvenoj zvezdi, koja je savladala Partizan 88:86.

Kao i u nekoliko prethodnih mečeva i u derbiju Partizan je krenuo iz minusa. To je Zvezda iskoristila i sa tri trojke posle dva i po minuta povela 9:0. Takav početak značajno je odredio čitav tok prvog poluvremena.

Partizan jeste u nekom trenutku stabilizovao napad, ali Zvezda nije popuštala. Kada se nisu nalazila rešenja tu su bile trojke, a u prvih 20 minuta Zvezda je pogodila šest, a u samom finišu druge četvrtine, Teodosić je iznudio tri slobodna bacanja. I pogodio je sva tri za lepih 55:38, a imala je Zvezda i +21.

Očekivao se bolji Partizan, bar na početku treće četvrtine. I tako je i bilo. Napravili su crno-beli seriju 10-3 i prišli na -10 – 58:48. Velikim delom taj priključak bio je i proizvod toga što Zvezda nije uspela da pogodi nijednu trojku.

Sve do dva i po minuta pre kraja treće četvrtine. A onda je ušla trojka Gedraitisa kojom je započela serija 8-0 i Zvezda dolazi na +19 – 68:49. Potom je palicu u napadu preuzeo Džoel Bolomboj, koji je sa tri zakucavanja odbio novi nalet Partizana i pred poslednju četvrtinu crveno-beli su imali +16 – 72:56.

Prva polovina četvrte četvrtine prošla je u obostrano izrazito nervoznoj igri u napadu. Promašeni šutevi, izgubljene lopte, ali Zvezda je i dalje držala dvocifreni plus – 79:64 na pet minuta do kraja. A onda su proradile trojke crno-belih. Naneli, Kaminski, Panter, Avramović i Partizan na tri i po minuta pre kraja prilazi na 81:73.

Još jedna dobra odbrana, imao je Partizan šansu da dodatno smanji prednost. Međutim, Avramović je izgubio loptu i Nedović iz kontre vraća Zvezdu na dvocifren plus – 83:73 dva minuta i 48 sekundi do kraja. Ali Partizan se nije predavao. Faktor iks bio je u tim trenucima Frenk Kaminski, koji je drugom trojkom smanjio na 83:76 i najavio neizvesnu završnicu.

Oslabljen je Partizan ušao u završnicu. Ranije je Doužer dobio pet ličnih, a u završnici Zek Ledej tehničku i kako je imao nesportsku, morao je da završi meč. Ali nalet Partizana nije jenjavao. Panterova tri bacanja i trojka Alekse Avramovića vratili su Partizan na 85:82. Potom i izgubljena lopta Crvene zvezde i Partizan je dobio 20 sekundi i šansu da dođu i do izjednačenja.

Ipak, Zvezda je pravila faul i poslala Avramovića na liniju penala. Prvo je promašio, drugo pogodio i na 17 sekundi do kraja Zvezda je imala dva poena prednosti – 85:83. Partizan je odmah faulirao Nedovića i poslao ga na liniju penala.

I on je promašio prvo i pogodio drugo i dao novu šansu Partizanu. Neverovatno loša odbrana Zvezde. Naneli je naskočio za trojku, a Gedraitis ga faulirao i Amerikanac je sa tri pogotka sa linije penala doneo egal na 11 sekundi do kraja.

Ali poslednji udarac imala je Zvezda. Tačnije, Jago, koji je prošao čitav teren i postigao koš tri sekunde pre kraja za veliku pobedu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here