Ima li sličnosti u vazdušnom duelu igrača u skoku i golmana posle kornera pri Partizanovom pogotku u 154. “večitom derbiju” i jedinom spornom detalju u 161.

I najzagriženiji Zvezdini navijači priznaju da je Partizan očitao lekciju “crveno-belima” u 161. “večitom derbiju” u Humskoj (2:0), listom svaljujući krivicu na trenera Vladana Milojevića zbog pogrešne taktike. Imaju, međutim, još jednu kost u grlu u najbolnijem porazu, a to je poništeni pogodak u 70. minutu dok su mreže još bile mirne.

Opšte je mišljenje među “crveno-belima”, i klupsko i navijačko, da Žander nije faulirao golmana Stojkovića kada su, telo pored tela, skočili na Marinov centaršut iz kornera. Zatim je lopta, do koje Partizanov čuvar mreže nije stigao jer se Zvezdin Brazilac podvukao ispred njega, stigla do Milunovića, a on ju je sproveo u gol.

Za primer nude pogodak iz slične situacije koji je nekadašnji Partizanov napadač Tavamba postigao na “Marakani” u aprilu 2017, kada su “crno-beli” odneli pobedu s 3:1. Kamerunac je glavom pre zahvatio loptu nego što je Zvezdin golman Filip Manojlović do nje došao rukama, a bili su prilepljeni jedan uz drugog u skoku. Partizan je tako poveo s 2:1.

Tavambin pogodak pogledajte na 4:29…

… pa uporedite.

3 COMMENTS

  1. Ni slicno! Ovaj se podvukao pod Stojkovica i oborio ga, a ovde je Tavamba i koliko pre dosao do lopte. Mislim i koliko pre, i sekund je veliki u ovim situacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here