2 : 0
PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA

Strelci: Suma u 82, Tošić u 90+3

U devetom kolu Superlige Srbije motivisaniji “crno-beli” u 161. “večitom derbiju” na svom stadionu savladali blede “crveno-bele”.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Stevanović, Natho (od 77. Tošić), Asano, Sadik (od 64. Suma). Trener: Milošević.

Crvena zvezda: Borjan, Pankov, Milunović, Degenek (od 84. Simić), Gobeljić, Vulić, Jovančić, Žander, Marin, Van la Para (od 56. Vukanović), Boaći (od 71. Pavkov). Trener: Milojević.

Krčag ide na vodu dok se ne razbije. Od kada je Milojević preuzeo Zvezdu, sve njene značajne utakmice, a u domaćem fudbalu to je samo “večiti derbi”, igrački izgledaju isto, bez plana B. “Crveno-beli” sa dva zadnja vezna ojačaju odbranu odbrane i vrebaju priliku iz protivnapada.

Milojević sumorno odlazi s Partizanovog igrališta

Rezultatski, to je dalo plodove. Zvezda i treću sezonu uzastopce igra u ligaškom takmičenju UEFA, a drugu i u Ligi šampiona. U našoj ligi, kad se sretne s Partizanom, izvuče bod ako joj je to namera da bi održala isto odstojanje u odnosu na najljućeg rivala pošto prvo nad njim stekne prednost. I sada su “crveno-beli” došli na Partizanov stadion da ostanu neporaženi, ali su najzad debelo platili danak ziheraškoj igri koju postavlja njen trener.

“Crno-beli” su i u ovom derbiju, videlo se, više hteli pobedu. Bili su motivisaniji, odlučniji u duelima, i s terenskom inicijativom. “Crveno-beli” su se opet opredelili za protivnapade, što i nije nužno loša odluka, ali je za to potrebna velika spretnost u primanju i dodavanju lopte da bi se tečno grabilo ka golu. Zvezda to nije imala, kao ni u Minhenu onomad, Marin, čije lopte najčešće imaju oči, gotovo da je bio neprimetan, a igrači u crveno-belim dresovima su gubili loptu već posle drugog pasa.

Milošević je 25 minuta pre kraja meča izvukao iz igre Sadika, činilo se najagilnijeg Partizanovog igrača. U vatru je bacio Sumu, kao da je predosećao da će on biti igrač odluke. I bi tako.

Onako kako je Gobeljić dao loptu Levandovskom u noge neposredno pre Bajernovog drugog gola, sada je drugi igrač Zvezde učinio medveđu uslugu timu, dozvolivši da mu Asano preseče loš pas. U nastavku akcije Partizan je poveo s 1:0, a na krilima tog vođstva u finišu meča “crno-beli” su bili rešeni i da dotuku rivala.

90+3: 2:0 – Brežančić je oštro centrirao po zemlji, a Tošić, koji je umakao čuvarima, samo je podmetnuo nogu s metar i po. To je njegov prvi gol u “večitom derbiju”.

90+2 Vulić isključen zbog drugog žutog kartona.

Utakmica produžena sedam minuta

89`: Мarin je driblingom stvorio sebi prostor za šut iz neposredne blizine, ali je oucao visoko preko gola.

82`: 1:0 – Asano je presekao Zvezdin loš pas. Lopta je nekako došla do Sume, koji je krenuo korak-dva napred, a zatim je sa 17 metara raspalio po lopti koja se zarila u Borjanovom gornjem levom uglu.

Utakmica je nakratko prekinuta. Trajale su konsultacije sudije Jovanovića i delegata. Reč je o skandiranju s tribina. Igrači su bili kod svojih klupa.

71`: Izlazi Boaći, koji nije uspeo da opet bude strelac na Partizanovom stadionu, a ulazi Pavkov.

70`: Zatresla se Partizanova mreža ali posle očiglednog prekršaja nad golmanom Stojkovićem, koji je krenuo da interveniše u buketu igrača posle Zvezdinog kornera.

Zvezda u drugom poluvremenu češće na Partizanovoj polovini. Desni bek Gobeljić malo-malo pa dobije loptu kao desno krilo, ali i dalje je bez opasnosti po Stojkovićevu mrežu.

60`: Žuti i Boaćiju zbog oštrog starta nad Miletićem, koji je za sekund pre stigao do lopte od Zvezdinog napadača.

55`: Žuti karton Van la Pari zbog neopreznog prekršaja nad Pavlovićem koji je glavom odneo loptu ispred njega. Holanđanin, potpuno neprimetan, ubrzo zatim je izašao iz igre. Umesto njega na terenu je Vukanović. To je prva iznema na meču.

52`: Natho je poslužio Sadika koji je ušao u kazneni prostor. Tamnoputu napadač je šutirao iz prve vrhom kopačke, ali pravo u Borjana.

Partizanov presing na poslednju Zvezdinu liniju daje rezultate. “Crveno-beli” tako gube loptu već posle drugog pasa.

46`: Posle duela s Jovančićem Natho se požalio na povredu desnog skočnog zgloba. Ukazana mu je intervencija izvan terena pa se vratio u igru.

Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Partizan ima inicijativu, ali bez izgledne prilike. Zvezda nepovezana u protivnapadima, a njen kreator Marin potpuno neprimetan.

Poluvreme

43`: Najzad Zvezdina akcija za uzbuđenje pred Partizanovim golom. Marin je s krila odložio loptu Vuliću, koji ima dobar udarac, ali je njegov šut s ivice kaznenog prostota otišao visoko preko gola. Zasmetao mu je i jedan igrač “crno-belih” koji mu je uklizao u udarac.

33`: Još jednom se šutom s distance oprobao Stevanović, ali je njegov udarac bio mlak. Lak posao za Borjana.

26`: Sadik s prve stative sprovodi petom centaršut metar pored gola.

25`: Lopta je došla do Uroševića na levom roglju Zvezdinog šesnaesterca. Umesto da je levi bek centrirao, opalio je nekontrolisano po lopti, koja je otišla daleko iznad gola.

22`: Stevanović, posle Žandervove loše intervencije, iz prve šutira sa oko 18 metara levom nogom. Borjan dobro postavljen nasred gola hvata u padu loptu u naručje.

18`: U istom minutu prvo žuti karton Vuliću, a zatim i Šćekiću.

13`: U poslednji čas je Ostojić izblokirao Marinovu nameru da loptu prosledi prema Boaćiju u kazneni prostor. Prethodno je Urošević ispao iz igre jer se okliznuo.

7`: Lopta je češće oko Zvezdinog šesnaesterca i u njumu. “Crveno-beli” opredeljeni za protivnapade.

2`: Prva prilika za Partizan. Mladi Stevanović je iskosa s desne strane šutirao ka suprotnom uglu. Lopta je prohujala pored Borjanove stative.

Utakmica je počela. Prvi je s centra krenuo Partizan koji napada prema južnoj tribini.

Uoči meča minut ćutanja igrača dva tima u sklopu dobtorvorne akcije o doniranju organa 

Sudi Srđan Jovanović, koji je onomad u Amsterdamu (Ajaks – Lil) debitovao u Ligi šampiona.

Očekuje se do 25.000 navijača. Na severnij tribini sa Zvezdinim navijačima došlo je do manjeg sukoba s policijom, a Partizanov “jug” je pozdravio igrače košarkaške sekcije koji će prisustvovati meču.

Partizanov trener Milošević je izvršio samo jednu izmenu u sastavu u odnosu na meč prvog kola Lige Evrope protiv AZ Alkmara onomad u Humskoj (2:2). Umesto Tošića počeće mladi Stevanović.

Zvezdin trener Milojević bio je na mukama. U poslednjoj liniji odbrane povreda levog beka Rodića, koji se nije oporavio, a nije igrao ni Protiv Bajerna u Minhenu u prvom kolu Lige šampiona, dovela je do toga da će “crveno-beli” igrati s tri halfa (Pankov, Milunović, Degenek), Vulić i Žander će delovati po stranama, Jovančić ostaje sam na mestu zadnjeg veznog (nema Kanjasa s njim), a u napadu je Boaći dobio prednost u odnosu na Pavkova, a Van la Para u odnosu na Garsiju, koga nema ni na klupi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here