Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Mimo očekivanja, košarkaši FMP Železnika su najprijatnije iznenađenje aktuelne ABA sezone, uz rame su Partizanu na tabeli, tek jednu pobedu manjka od lidera Crvene zvezde – narednog rivala Pantera. Okršaj FMP Železnika i šampiona je ujedno i derbi 13. kola Regionalnog takmičenja (nedelja, 12 sati).

Ekipa trenera Nenada Stefanovića blista, još uvek je bez poraza na svom terenu što dodatno uliva nadu u još jedan povoljan epilog iako je sa druge strane veliki favorit i evroligaš.

– Crvena zvezda pored toga što je prvak ABA lige i učesnik Evrolige, mislim da trenutno igra najbolju košarku. Ne samo u ABA ligi, već i u Evroligi iz nedelje u nedelju pokazuje da bez ikakvih problema može da pobeđuje najbolje evropske timove i da se nosi sa njima na najbolji mogući način. Njih predvodi jedan od najuspešnijih trenera na ovim prostorima i nema mnogo stvari u kojima su loši, pogotovo defanzivno – sipa pohvale Stefanović na račun rivala.

– Mi ćemo se potruditi da odigramo našu najbolju moguću utakmicu, bez pritiska, i da probamo da vidimo gde smo u odnosu na jedan tako kvalitetan tim. Voleo bih da pozovem publiku da dođe u što većem broju na utakmicu u nedelju, s obzirom na to da će utakmica imati i humanitaran karakter i da će celokupan prihod od karata ići za lečenje devojčica Lane i Lenke. Jedan od poziv da bude puna hala, da uživamo svi u dobroj atmosferi i nadam se dobroj utakmici.

Svoja očekivanja izneo je i prvotimac Aleksa Stepanović:

– Očekuje nas najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone, protiv ekipe Crvene zvezde koja je favorit za osvajanje ABA lige. Podigli su formu u poslednje vreme i igraju veoma čvrstno na oba kraja terena. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za ovaj meč i želimo da nastavimo sa dobrim partijama na domaćem terenu. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i aktivno se uključi u akciju pomoći za devojčice Lanu i Lenku. Uzdamo se u punu dvoranu i da će biti što više prodatih karata jer će prihod od njih otići u prave ruke – istakao je krilni centar Pantera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here