Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.07.2011.
16:44
Vestionline A

Paravinja: Nisam kriv, priznao sam posle batina

Dragan Paravinja, kamiondžija koji je osumnjičen za silovanje i ubistvo mlade Hrvatice Antonije Bilić, a sudi mu se za pokušaj silovanja iz 2002. godine u Istočnom Sarajevu, danas je u Osnovnom sudu u Sokolcu rekao da za stari zločin nije kriv, već ga je prsilno priznao posle batina koje je dobio od policije u Banjaluci. Na suđenju za slivanje iz 2002. godine neće se pojaviti žrtva.

Dragan Paravinja: Tvrdi da je priznanje iz 2002. godine iznuđeno

"Što se tiče optužnice, primio sam je, razumeo je, nisam kriv! Svoju izjavu sam već dao, a kako sam u Banaluci pretučen i od mene je iznuđena izjava, uopšte nemam volje i želje da bilo što kažem jer je prošlo mnogo vremena od toga", rekao je Dragan Paravinja.

On je optužen za pokušaj silovanja u Istočnom Sarajevu 2002. godine. Kako saznaju hrvatski mediji na ročištu povodom ovog slučaja neće se pojaviti svedok, odnosno žrtva, S.B. jer u ovoj fazi još nije predviđeno njeno pojavljivanje niti su joj poslali sudski poziv.

S.B. je za "Dnevni avaz" ispričala da ju je Paravinja početkom 2002. pokupio na Jahorini gde je stopirala po povratku s posla, jer je zakasnila na autobus. Kazala je da je zaustavio automobil beogradskih registracija. Delovao joj je kao ljubazan čovek, ali je posle dolaska u mesto Dvorište skrenuo na sporedni put i posle 50-ak metara počeo da je dodiruje po intimnim delovima tela. Rekao joj je "Šta je, zar ti se ne sviđam?", i nastavio da je napada, posle čega je iznenada odustao.

Beogradski mediji su objavili da se posle pojavljivanja Paravinjine slike u javnosti policiji javilo još šest žena koje ga terete za silovanje ili pokušaj silovanja. Prema tvrdnjama izvora iz policije, napadi su se dešavali između 1999. i 2002. godine, a žrtve iz straha nisu smele da ga prijave policiji. 

Hrvatska policija, vojska, i Gorska služba za spasavanje već deseti dan tragaju za telom Antonije Bilić (17) čije je silovanje i ubistvo Dragan Paravinja priznao. Petražuje se donje jezero na Brljanu, deo isušenog brljanskoga jezera uz most, kao i tok reke Krke od Bilušićeva buka do brljanskoga jezera. Pretražuje se i deonica puta od Brljana do Drniša, dok helikopter MUP-a pregleda puteve na potezu Gračac-Pađani.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.07.2011. 17:27
Paravinja: Nisam kriv, priznao sam posle batina -------------------------- Јао мукица, тукли га...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online