Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.02.2011.
00:19
Vestionline A

Euleks ne prihvata dokaze o trgovini organima

Sudija Euleksa odlučio je da su "neprihvatljivi" neki od dokaza koji su predstavljeni tokom uvodne rasprave Tužilaštva u slučaju "Medikus" u Prištini, privatne klinike u kojoj su presađivani ljudski organi.

Euleksu neprihvatljivi dokazi o trgovini organima
 


Portparol Euleksa Irina Gudeljević je izjavila da su, prema tom sudiji, dokazi u vezi s pretresom klinike "Medicus" izvršeni bez odluke pretpretresnog sudije, prenose beogradski mediji.


Euleksovi tužioci u tom slučaju su rekli da će podneti žalbu protiv odluke sudije, rekla je Gudeljevićeva i navela da o žalbi tužilaštva treba da odluči grupa od troje sudija.


"Kada oni donesu svoju odluku, sudija će doneti konačnu odluku o tome da li će ili ne potvrditi optužnicu u vezi sa ovim slučajem", naglasila je Gudeljevićeva.


Euleks je u dva navrata prošle godine podigao optužnice u slučaju "Medikus", privatne klinike u Prištini u kojoj su ilegalno presađivani ljudski organi. Među okrivljenima ima više doktora i jedna osoba koja je ranija radila na višem nivou u Ministarstvu zdravlja Kosova, a "donatori" i primaoci organa bili su različitih nacionalnosti.


Slučaj su pokrenuli kosmetski i UNMIK-ovi policajci novembra 2008. godine, a izvršni službenici policije Euleksa nastavili su istragu pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Kosmeta.


Turske pravosudne vlasti su prošlog meseca najpre uhapsile, a potom pustile na slobodu doktora Jusufa Sonmeza, koji se tereti za umešanost u trgovinu ljudskim organima na Kosmetu.

Nakon ispitivanja kod sudije Rešata Uruga u Istanbulu, hirurg Jusuf Sonmez, koga mediji nazivaju "doktor-frankenštajn" i "doktor-strvinar", odbacio je sve optužbe.


"Nije bilo takvog zločina. Nije bilo bilo kakve trgovine organima. Verujem u pravnu državu i pušten sam pošto sam dao izjavu", rekao je Sonmez, koji je radio u klinici "Medikus".

POVEZANE VESTI

Sreda 02.02.2011. 00:44
Biće da je ovde umešan ceo UMNIK i EULEX. Niti prihvataju dokaze, ni vode istragu. Važno da ih naša žuta banda prihvata, a što nema tragova nestalih to ih ništa ne brine. Važno je da je premijer ispunio zadatak i na vreme podneo upitnik.
Sreda 02.02.2011. 15:05
Za vazdusni transport organa je bio zaduzen UNMIK i banda iz Bondstila to je jasno kao beli dan.Ne mogu se organi voziti kolima hiljade kilometara na presadjivanje primaocu. Ovaj iz Medikusa im je bio konkurencija pa su ga iskljucili iz unosnog posla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online