Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 27.05.2011.
09:17
Vestionline, Politika A

Kako sada izgleda Ratko Mladić

Objavljena je prva fotografija kako sada izgleda najtraženiji haški begunac Ratko Mladić. Mladić na slici, na kojoj se vidi celo lice, je sveže obrijan, obučen u tamno plavu jaknu, i sa tamno plavim kačketom na glavi.

Ratko Mladić 1995. godine (levo) i Mladić 26. maja 2011. godine
 

Prethodno su objavljene fotografije Mladića s leđa kako u pratnji policije ulazi na saslušanje u prostoriju Specijalnog suda u Beogradu.

 
Bivši general Vojske Republike Srpske optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine u Bosni od 1992-1995 i genocid u Srebrenici uhapšen je u četvrtak 26. maja rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Supruga i sin posetili Mladića

 

Bosiljka i Darko Mladić u pratnji advokata

Supruga i sin haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka i Darko, ušli su jutros nešto posle 9.30 sati u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, gde se Mladić nalazi u pritvoru.


Porodica haškog optuženika stigla je u zgradu Specijalnog suda u pratnji Mladićevog advokata Miloša Šaljića.


 

Najtraženij haški begunac se u Lazarevu krio u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić, pod imenom Milorad Komadić.

Nakon hapšenja u četrvtak ujutro u tom mestu, Ratko Mladić je kasno popodne izveden na saslušanje pred sudiju Specijalnog suda u Beogradu Milana Dilparića. 

Nastavak saslušanja u podne

 

Sašlušanje Ratka Mladića biće nastavljeno najverovatnije oko podne, izjavio je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. Vekarić je za RTS rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji.

 

On je kazao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima.

 

"Važno je da je njegov identitet utvrđen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana", rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

 

Prema rečima Vekarića, Mladić u posle hapšenja i u pritvoru nije postavljao posebne uslove, on je pod nadzorom lekara, a istražni sudija se trudio da izađe i njemu i njegovoj porodici u susret.

 

"Postoji jasna želja istražnog sudije da poštuje njegova ljudska prava, a sinoćno saslušanje je prekinuto jer je (Mladić) trebalo da u određenom momentu popije lek", rekao je Vekarić.

 

Govoreći o ponašanju Ratka Mladića, Vekarić je rekao da je "to čovek koji zastupa svoje stavove i generalna opredeljenja prema Haškom tribunalu".

POVEZANE VESTI

Petak 27.05.2011. 09:26
Иначе је слика лијево из 1996 а десно од 26 маја. Човјече па уопште више не личи на себе. Генерале не дај се, СРПСКО САРАЈЕВО је уз тебе!!!
Petak 27.05.2011. 11:03
ovo je velika sramota sta se u srbiji desava. Tadic i njegovi banditi su uspeli sve srpske heroje koji su se borili za slobodu NASEG NARODA da pohapse i isporuce amerikancima i njihovim pripadnicima....10 godina tadic i njegovi obecavaju i lazu narod, a sopstvene dzepove pune...vreme je za PROMENE!!!
Petak 27.05.2011. 12:29
Bravo Super! Interesuje me jedno pitanje: koce u buduce braniti Srbiju vise kada Srbija izdaje svog Naroda! Znaci ko vise placa tome idemo ....! Srbija u EU Bravo, za koga je dobra EU,samo za 1% a resto 99% ima da plati sve! Mladic je zastupio Interess Srbije kad je potrebno bilo sada nije vise potreban prodajemo ga....! Onu Osobu od koje je sve zapocelo (Slobo. Milosevic) njega su sklonili van Srbije da ne izdaje za koga je radio! Moje misljenje je da Slobo zivi i uziva u svoje Milliarde negde u USA gde mu niko nista nemoze! Ko ne veruje neka malo vise ispita sta-ko i zasta! Kako to moguce da Clan njegove Porodice jos za njegovo vreme kao Predsed. Srbije imao Americki Diplomatski Pasos???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online